avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

in legislatia actuala (OUG 111/2010) se prevede ca "beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului in 2011 persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri supuse impozitului pe venit. "

Ce se poate facept a beneficia de indemnizatie, in conditiile in care contractul de munca a incetat, prin demisie, la 01.11.2012 (dupa 58 luni de munca fara intrerupere), iar noul contract de munca va incepe la 15.02.2013.
Mentionez ca nasterea este programata in cursul lunii August 2013.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:49, 28 Ianuarie 2013
1. Daca nasterea copilului are loc in august 2013 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt septembrie 2012 - august 2013.

2. - Daca in lunile noiembrie - decembrie 2012 si ianuarie 2013 nu ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.) nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Veti putea beneficia numai de alocatia de stat pentru copii, de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si de 42 lei lunar pana la 18 ani.

3. Ce statut ati avut in cele 3 luni, cu ce v-ati ocupat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mamica eleva IONESCU_LAURA IONESCU_LAURA buna ziua dak sunt eleva l curs de zi pot beneficia de indemnizatie pt crestere copil? (vezi toată discuția)
Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)