in anul 2007 ,am cumparat impreuna cu o persoana un teren extravilan in cote egale 50%. iar acum am vrea ca eu sa devin proprietarul terenului 100% , numai ca persoana se afla la acest moment in america . ce este de facut ? ce optiuni avem ? care sunt cele mai ieftine ,ca preturi ? trebuie prezenta obligatorie a persoanei din america ? multumesc !!!
In primul rand va trebui analizat continutul actului. Apoi urmeaza realizarea unui cadastru pentru a identifica in materialitatea ei partea ca vi se cuvine. Ideal ar fi sa reusiti a lua legatura cu persoana alaturi de care ati achizitionat terenul. Nu in ultimul rand cereti parerea unui notar public in vederea solutionarii problemei Dumneavoastra
analiza textului am facut o mai sus , exista cadastru , cotele sunt egale :) cum imi poate da persoana cota ei din teren ? trebuie facut un alt contract de vanzare cumparare intre noi ? care este cea mai buna varianta , si mai ieftina ca pret ? problema mai e si ca persoana nu poate veni din america ! multumesc !
Cota -parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata cu titlu oneros , contractul de vanzare-cumparare va fi incheiat de catre mandatarul proprietarului aflat in strainatate, care va prezenta notarului o procura speciala.
De asemenea, transmiterea dreptului de proprietate poate avea loc cu titlu gratuit, animus dobandi, incheindu-se un un act de donatie.
sa inteleg ca se va intocmi un alt contract de vanzare cumparare intre noi ,contra o valoare ! ! alti banii alta distractie :) alta cale mai putin costisitoare nu exista ? ms.
Contract de mana
georgeprim
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat, cum pot formula un contract de mana, intre frati. Vreau sa-i dau partea mea de mostenire, deoarece voi pleca in strainatate ... (vezi toată discuția)