avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contracte de vanzare cumparare terenuri ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contracte de vanzare cumparare terenuri ?

in anul 2007 ,am cumparat impreuna cu o persoana un teren extravilan in cote egale 50%. iar acum am vrea ca eu sa devin proprietarul terenului 100% , numai ca persoana se afla la acest moment in america . ce este de facut ? ce optiuni avem ? care sunt cele mai ieftine ,ca preturi ? trebuie prezenta obligatorie a persoanei din america ? multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ysm_nutzu , utilizator 17:37, 28 Ianuarie 2013
In primul rand va trebui analizat continutul actului. Apoi urmeaza realizarea unui cadastru pentru a identifica in materialitatea ei partea ca vi se cuvine. Ideal ar fi sa reusiti a lua legatura cu persoana alaturi de care ati achizitionat terenul. Nu in ultimul rand cereti parerea unui notar public in vederea solutionarii problemei Dumneavoastra
Buna ziua. Pers din America poate trimite o procura unui tert sa-l reprezinte la Notar in vederea instrainarii cotei sale parti din teren.
analiza textului am facut o mai sus , exista cadastru , cotele sunt egale :) cum imi poate da persoana cota ei din teren ? trebuie facut un alt contract de vanzare cumparare intre noi ? care este cea mai buna varianta , si mai ieftina ca pret ? problema mai e si ca persoana nu poate veni din america ! multumesc !
Stimate domn,

Cota -parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata cu titlu oneros , contractul de vanzare-cumparare va fi incheiat de catre mandatarul proprietarului aflat in strainatate, care va prezenta notarului o procura speciala.

De asemenea, transmiterea dreptului de proprietate poate avea loc cu titlu gratuit, animus dobandi, incheindu-se un un act de donatie.

Succes.

Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
sa inteleg ca se va intocmi un alt contract de vanzare cumparare intre noi ,contra o valoare ! ! alti banii alta distractie :) alta cale mai putin costisitoare nu exista ? ms.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mana georgeprim georgeprim Buna ziua, Am nevoie de un sfat, cum pot formula un contract de mana, intre frati. Vreau sa-i dau partea mea de mostenire, deoarece voi pleca in strainatate ... (vezi toată discuția)
Imputernicire persoana fizica pt vanzare teren extravilan aditza740 aditza740 acum aprox 6 ani am imputernicit pe cineva sa se ocupe de vanzarea a 13 pogoane undeva la tara!in procura facuta la notar se specifica ca se va ocupa de ... (vezi toată discuția)
Partaj - vanzare teren claudyta claudyta buna ziua .am si eu o intrebare .am un teren la munte din partea bunicii mele prin contract de vanzare -cumparare in timpul casatoriei .mele .am divortat si eu ... (vezi toată discuția)