avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua,
Ma numesc Mircea,am 40 de ani si as vrea ca cineva specialist in domeniu sa ma ajute cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema.Vreau sa divortez de sotia mea;dar trebuie sa mentionez ca sunt plecat in strainatate,de 3 ani si 4 luni;si nu merg acasa decat 1 data la 2 ani si atunci 2-3 saptamani.;anul acesta in vara urmeaza sa merg in concediu in tara si as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez in legatura cu divortul;am inteles ca se poate divorta acum si la notar,chiar daca exista un copil minor(am un baietel de 10 ani).Partajul la noi nu se ia in discutie pentru ca nu avem nimic cumparat sau dobandit impreuna in timpul casatoriei(11 ani);casa in care am locuit este lasata mostenire mie si fratelui meu de catre bunici,inainte de casatoria noastra iar tot ce s-a cumparat si imbunatatirile care s-au facut;sunt din banii castigati de mine lucrand in strainatate si cativa ani in tara;sotia nu a lucrat niciodata ;a fost plecata de cateva ori in strainatate dar banii castigati i-a folosit in scop personal;mentionez ca asa a fost de la inceput dar s-a nascut baiatul si am hotarat sa raman cu ea pentru copil;dar situatia s-a agravat si in 2009 am hotarat sa ne despartim.Ea a plecat la parintii ei cu baiatul unde locuieste si acum;eu trimit bani lunar la copil;problema ar fi ca imi trimit banii prin transfer bancar direct iar mama mea merge si retrage lunar suma care o primeste copilul ;deci nu am nici o hartie cu care sa dovedesc acei bani pe care eu ii trimit la baiat si ea o data a incercat sa ma ameninte.
Cum trebuie sa procedez?sau cum as putea rezolva problema cu divortul incat sa nu dureze mult timp pentru ca nu am concediu decat 3 saptamani pe an;ar trebui sa vorbesc cu un avocat sa ma reprezinte la tribunal??sau as putea divorta si la notar daca ea este de acord??
Eu in strainatate am contract de munca,iar ea a zis ca o sa ceara la divort sa platesc lunar la copil banii in functie de salariul meu de aici;problema este ca ea se foloseste cat poate de copil ca sa incerce sa scoata bani de la mine,mereu imi reproseaza acest lucru;dar ea nu lucreaza nicaieri.
Am uitat sa mentionez ca dupa ce ne-am despartit eu o am o alta relatie cu alta femeie,dar nu ea a fost cauza despartirii de sotie;ne-am cunoscut dupa ce m-am despartit iar acum prietena mea nu mai vrea sa accepte situatia,din aceasta cauza as vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a divorta.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 17:29, 30 Ianuarie 2013
Un divort in instanta presupune sa va prezentati personal la fiecare termen de judecata. Instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor.


Sfatul meu este sa discutati civiizat cu sotia si sa incercati sa ajungeti la un acord in privinta tuturor aspectelor legate de casatorie si de custodia asupra minorului si sa incercati un divort la notariat. Se poate insa va trebui sa fiti de acord pe toate aspectele.

Dvs aveti obligatia de plata a unei pensii alimentare de pana la 25% din venit. Nu inseamna ca dati banii mamei ci banii sunt pentru copilul dvs. Binenteles ca veti putea cere si obtine ca o parte din bani sa ii plati cash si o alta parte a intretinerii minorului sa fie facuta prin intermediul unor vizite periodice ale copilului la dvs sau prin vacante petrecute cu cel mic pentru mentinerea relatiilor firesti parinte-copil.
un divort amiabil dupa o discutie decenta si linistita puteti rezolva si la un mediator nu costa foarte mult si dureaza doar citeva ore daca partile stiu de la inceput ce vor .
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor rezolvare situatie minor HajnalkaToth HajnalkaToth am o problema la care nu stiu daca pot face ceva.deacea apelez la dvs poate îmi dati un sfat.am o fetita.am stat trei ani in concubinaj cu tatal fetei.de trei ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor gaby1980 gaby1980 Buna ziua;ma numesc gaby ,am 41 de ani si vreau sa divortez;as vrea cateva indicii cum as putea proceda.Sunt plecat din tara,eu si sotia mea suntem despartiti ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)