avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum rectific supraf. in Certif. de Mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum rectific supraf. in Certif. de Mostenitor?

O întrebare va rog,

Desi în Istroricul de Rol Fiscal inca de la sfîrsitul anilor '50 pînă în prezent este corect că în pct. X detin suprafata de 2,5 ha (defalcata în 1 ha livadă si 1,50 ha fîneaţă) a aparut porblema că (vrînd sa intabulez) am constatat ca-n Certificatul de Mostenitor emis în 1985 (dupa decesul tatei) este trecuta doar suprafata de 1 ha livadă.

Cum rectific? astfel încît să adaug şi suprafată de 1,5 ha fîneaţă (deci total 2,5 ha nu doar 1 ha -livada cum apare in C. De Most.)
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 23:02, 30 Ianuarie 2013
o completare de Certificat de moştenitor la notar pe baza actelor doveditoare.
Urmare a demersurilor dumneavoastra, specifice reconstituirii dreptului de proprietate prevazuta de L. 18/1991, L. 1/2000 si L.247/2005, cu modificarile ulterioare, prin Institutia Primariei, Comisia judeteana va emite ulterior Titlul de proprietate pentru suprafetele solicitate in calitate de mostenitor si persoana indreptatita.
Ulterior intabularea proprietatii se realizeaza prin caile specifice legislatiei in materie de cadastru si publicitate imobiliara.
Nu cred ca e cazul de "Legile retrocedarii funciare"...pentru ca practic este vorba de o situatie din anul 1985 (intr-o zonă necooperativizată) cind desi in mod real erau si sunt 2,5 ha (lot compact din care 1 ha livada si restul de 1,5 ha fineata) s-a trecut in Certif de Most. emis in 1985 doar 1 ha de livada.
Am vb cu o doamna Notar şi mi-a spus că-mi trebuie Anexele 5 si 6 de la Primarie si Schită.
Ce contin / la ce se refera Anexele 5 si 6 ? ...daca cunoaşteţi
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Balaurul, utilizator
Necesare rezolvării cazului dvs., sunt următoarele documente și le găsiți în formular tip la primăria respectivei comune :
1) Anexa Nr,5 : CERTIFICAT pentru atestarea posesiei exercitate sub nume de proprietar
2) Anexa Nr.6 : PROCES-VERBAL de identificare a imobilului

Alte discuții în legătură

Am solicitat ieșirea din indiviziune pentru 4 ha teren agricol ... Gabriel GRUIA Gabriel GRUIA Am solicitat ieșirea din indiviziune pentru 4 ha teren agricol din care 1 ha a fost deținut de tatăl meu cu act de proprietate. Instanța a admis în ... (vezi toată discuția)
Masuratori pentru cadastru si intabulare mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua ! Am mostenit de la bunica un teren de 2 ha (livada ) intr-o zona accidentata din subcarpati..avem adeverinta de punere in posesie din 1992 pt 2 ha ... (vezi toată discuția)
Succesiune ulterioara intabularii rania1983 rania1983 Buna ziua.Titlu proprietate teren extravilan cu 4 proprietari,frati.Am facut vanzarea a 3/4 ,iar ptr restul de 1/4 urmeaza sa facem succesiunea.Terenul este ... (vezi toată discuția)