avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie sanatate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie sanatate PFA

Buna ziua. Am ontrebare referitor la contributia la sanatate. Cat trebuie sa platesc, daca venitul declarat brut este de 500 lei, iar fara cheltuieli 200 lei? Si inca o intrebare, cand se plateste impozitul pe venit?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 17:11, 28 Ianuarie 2013
Sanatate 5,5% din venitul net (venit brut-cheltuieli deductibile). Impozitul pe venit se plateste anticipat, trimestrial in baza declaratiei 220 (venit estimat ce trebuie depusa pana la 31 ianuarie), iar apoi in baza declaratiei 200 (venit realizat -termen de depunere 25 mai).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor simulare la concret al calcului taxelor la stat pentru pfa (fara tva / servicii web) an 2012-2013 romeot27 romeot27 Buna, Am un PFA deschis in luna 10.2012. Au trecut 6 luni de atunci si am facturi emise in valoare de 14000 RON. Nu sunt angajat in alta parte, deci sunt ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)