. va rog sa-mi dati un raspuns.am facut procesul de partaj.am platit aproape jumatate din apartament dar au ramas 50mil vechi.am primit instiintare de la ex. jud.ca pe data de 13 martie are loc licitatia publica.mentionez ca am un baiat de 13 ani la care fostul sot trimite pensie alimentara cand isi aduce aminte adica o luna da 3---4 nu eu am vb cu el sa se compenseze si sa renunte la bani care trebuie sai dau eu dar nu e deacord ce pot sa fac in cazul asta?pe 13 martie e licitatia la apartament eu nu am putere sai dau acesti bani deoarece copilul e bolnav{pe tatal sau nu-l intereseaza]imprumut in banca am deja. va rog spuneti-mi ce pot sa fac?VA multumesc
sa speram ca mai sunteti in termenul prevazut de art.499 cod pr. civila ( zece zile de la primirea somatiei)> formulati o cerere catre judecatorie si solicitati incuviintarea platii esalonate a datoriei de 50 milioane ( se poate obtine un termen de maxim 6 luni), timbrati cu taxa timbru de 19 lei si timbru judiciar 0,3 lei. Atasati la cerere toate documentele care sa va sustina cele afirmate mai sus si, in cazul in care nu va permiteti un avocat, solicitati unul din oficiu, potrivit ordonantei 51/2008.
Din pacate pensia de intretinere este un drept al copilului, iar obligatia de plata a sultei este a dumneavoastra. Faceti o cerere de intemeiata pe art. 499 cod pr. civ. "După primirea somaţiei debitorul poate cere instanţei de executare, în termen de 10 zile de la comunicare, să-i încuviinţeze ca plata integrală a datoriei, inclusiv dobânzile şi cheltuielile de executare, să se facă din veniturile imobilului urmărit sau din alte venituri ale sale pe timp de 6 luni.", asta daca mai sunteti in termen. Sper ca sunteti. faceti neaparat un contract de inchiriere cu cineva, pe 10 mil pe luna, si prezentati in instanta dovada aceasta. Judecatorul nu poate face altceva decat sa va incuviinteze.
Amenintati-l pe sot cu plangerea penala pentru neplata pensiei de intretinere, daca nu a platit 2 luni a savarsit infractiunea de abandon de familie, ce se pedepseste cu inchisoarea. Cereti-i sa ceara incetarea executarii silite si sa incheiati in inatanta o intelegere prin care e de acord sa platiti lunar o anumita suma.