avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare credit nevoi personale

Buna ziua, in urma cu 4 ani nu am mai putut sa platesc un credit de nevoi personale, suma la care s-a ajuns acum este de 2000 de euro, acum 2 zile am primit o instiintare ca apartamentul o sa fie scos la licitatie publica pentru recuperarea celor 2000 de euro. Creditul nu a fost girat cu nici un bun, nici in contract nu e stipulat ca s-ar recurge la girare cu vreun bun,mai ales cu apartamentul, oprire pe salariu s-a facu la tatal meu, dar acum este in concediu fara plata timp de un, la mn nu s0a recurs la oprire pe salariu, mi-a venit direct somatia de licitatie, as dori sa stiu cat de legal este aceasta somatie cu licitatia apartamentului, in conditiile in care mai am si o masina, de ce nu s-a recurs la punerea la licitatie e masinii,mai ales ca suma este mica, este mai apropiata de cea a masinii. multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:10, 12 Iulie 2013
Puteti face contestatie la executare solicitand si suspendarea executarii.

Aratati in contestatie toate aceste aspecte.
Depuneti contestatia la judecatoria care a incuviintat executarea in termen de 15 zile de la primirea somatiei. Veti primi citatie in care vi se pune in vedere si cu cat trebuie sa timbrati.

art 812 CPC
5. In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei, vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile, dar nu pot fi valorificate.

Buna ziua, nu am primit de la judecatorie ca imobilul a fost pus la licitatie ci numai instiintarea de la executorul judecatoresc.
De fapt nu am primit nicio citatie de la judecatorie, nici pentru oprirea pe salariu si nici pentru executarea silita a imobilului
Citatia de la judecatorie o primiti dupa ce inaintati dvs. actiunea privind contestatia la executare! In acea citatie vi se va comunica termenul de judecata, precum si eventuala taxa de timbru ce trebuie platita. Asadar, depuneti actiunea si abia apoi asteptati sa primiti citatia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata rokhsana rokhsana Buna ziua. Am primit de curând de la un executor judecătoresc o citatie, in care mi se spune ca 2 garsoniere care sunt pe numele meu vor fi puse la ... (vezi toată discuția)
Executarea silita abuziva prin blocare conturi bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna dimineata. Va expun spre competenta solutionare urmatoarea situatie de fapt, cu care se confrunta din ce in ce mai des debitorii urmariti, persoane ... (vezi toată discuția)
Ajuooor! O matusa a mea a avut datorii la RAJA in valoare de 3 milioane.Le-a achitat mai greu dar le-a achitat. Ieri a primit insa de la executor o instiintare ... (vezi toată discuția)