avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil bolnav-tratament strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil bolnav-tratament strainatate

fetita mea are 6 ani,acum o saptamana i-a fost descoperita o tumoare pe rinichiul stang cu complicatii pe vena cava,medicii de aici nu stiu daca o pot opera( in romania )eu as vrea sa plec cu ea afara numai ca sunt despartita de tatal ei,el nu a mai vazut-o de la 2 ani.Intrebarea este daca copilul mi-a fost dat mie spre crestere el neavand nici macar drept la vizita pot iesi cu ea din tara fara acordul lui(pentru operatie),ii pot face pasaport fara el(copilul poarta numele lui iar eu am revenit la numele de fata)am incercat sa iau legatura cu el dar se pare ca pe el nu il intereseaza soarta acestui copil.Va rog din suflet sa imi spuneti cum sa procedez
Cel mai recent răspuns: angelabadila , utilizator 19:14, 28 Ianuarie 2013
Ii veti face pasaport in baza hotararii de divort si tot in baza ei veti si pleca.
Ati fi putut pleca si in baza actelor medicale, dar nu are rost sa va complicati. Va e de ajuns hotararea de divort legalizata cu formula " definitiva si irevocabila"
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
(1) Cererile care privesc eliberarea unui paşaport simplu pentru minorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani se formulează de către:

a) ambii părinţi;

b) părintele împuternicit de celălalt părinte printr-o procură specială ori care are acordul scris al celuilalt părinte;

c) părintele căruia i-a fost încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;

d) părintele în favoarea căruia s-a pronunţat o hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, prin care instanţa a suplinit acordul celuilalt părinte;

e) unul dintre părinţi, chiar dacă nu există acordul celuilalt părinte, numai pentru situaţiile prevăzute la art. 171 alin. (1) lit. e) din lege;

Veti parasi tara cu minorul avand hotararea judecatoreasca, definitiva irevocabila, pasaportul acestuia si cazierul judiciar al dumneavoastra.




Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Fiind mama copilului, nu aveti nevoie de cazier.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Drept civil alexmada alexmada buna ziua,scoaterea minorului din tara fara acordul celuilalt parinte (mentionez ca tatal nu este de gasit)este posibila/?cu multumiri (vezi toată discuția)
Ieșire din țară copii minori Alerim R Alerim R Sunt divorțată de 7 ani,hotărârea judecătorească definitiv și irevocabil mi s a încredințat copilul pentru creștere și educare, 13 ani Are copilul. ... (vezi toată discuția)