avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatie din partea bancii la partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatie din partea bancii la partaj succesoral

Buna ziua, Am avut o firma in numele careia de la banca transilvania am luat 3 credite garantate cu BO avalizat de mine. Firma in acest moment este in proces de faliment iar BT s-a inscris la masa credala cu respectiva suma. Acum, in paralel ma obliga pe mine personal sa fac partaj succesoral in urma decesului tatalui meu (eveniment de acum 2 ani). Intrebarile mele sunt:
1. Daca s-au inscris la masa credala mai au dreptul sa ceara si executarea mea pana la terminarea procesului de faliment? pe firma respectiva sunt 2 utilaje care sunt garantie la credit si care au fost evaluate si probabil vor fi scoase la licitatie... de catre lichidator.
2. Ma poate obliga banca sa imi iau partea din respectiva casa (asta este mostenirea) sau pot renunta in favoarea mamei?
3. Pot invoca, ca las partea mea mamei pentru ca trebuie sa ii platesc ceva ... sau nu stiu exact?
4. La procesul respectiv trebuie sa merg eu sau pot trimite un avocat? sau pot amana procesul pe motiv ca doresc angajarea unui avocat?
Cel mai recent răspuns: fify1 , utilizator 14:17, 30 Ianuarie 2013
Biletul avalizat de Dvs in nume propriu semnifica faptul ca garantati inclusiv cu averea personala pentru plata debitului. Puteti sa nu acceptati mostenirea si sa renuntati in favoarea mamei Dvs insa banca va va urmari in continuare pentru recuperarea sumelor.
La mostenire se renunta pur si simplu si nu in favoarea unuia sau a altuia!

X-(
Termenul de prezentare este pe 15 februarie 2013. Pot amana acest termen? Pot spune ca doresc avocat?
aveti declaratie notariala de acceptare a mostenirii data pana in 6 luni?- Daca nu, puteti invoca neacceptarea mostenirii(care ramane celorlati mostenitori).
nu am facut nici un demers dupa moartea tatalui meu nicaieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa lorenna25 lorenna25 Buna dimineata, Ma judec cu o firma care si-a declarat insolventa! Am investit B.O dat inainte ca ei sa-si declare insolventa si instanta mi-a admis cererea, ... (vezi toată discuția)
Perchezitie pentru stabilire bunuri urmaribile fify1 fify1 Buna ziua, in urma unor credite la banca pentru firma detinuta (acum in faliment) si garantate cu BO avalizate in nume propriu si contract de fiudesiune cu ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat pe persoana fizica ritter76 ritter76 Am avut o firma care a mers super ok, pana la criza din 2009. Am ramas cu o restanta de 15.000 ron la o linie de credit, la o banca. Firma s-a lichidat prin ... (vezi toată discuția)