avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declaratie Model 2 - Registrul Comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declaratie Model 2 - Registrul Comertului

Buna ziua,

Am incercat astazi sa depun la ONRC documentatia pentru inregistrarea unui SRL, insa mi s-a comunicat ca lipseste de la dosar declaratia model 2. Am inteles ca aceasta este necesara pentru autorizarea imediata, insa cui o adresez? Am de ales intre DSP, DSV, ITM, Brigada de Pompieri, Mediu sau alte institutii. Nimeni de la ONRC nu a putut sa-mi ofere aceasta informatie, m-au trimis sa obtin consultanta juridica de specialitate !!??!! Nu ar trebui sa fie informatii publice si sa le gasesc la ei atata timp cat ei imi cer aceasta declaratie la inregistrarea in RC?
Va adresez rugamintea sa ma luminati si pe mine catre ce autoritate trebuie sa depun declaratia model 2, avand in vedere ca doresc autorizarea CAEN 7022 si mi se pare aberant sa ma adresez DSP, DSV, Pompieri, ITM, Mediu, etc.
Unde pot gasi ce CAEN-uri trebuiesc autorizate si catre ce institutii trebuie sa ma adresez? Trebui sa fie un act normativ ma gandesc care reglementeaza aceasta declaratie model 2.
Am studiat Ordinul pentru reglementarea sanitara, ordinul pentru norma sanitar veterinara, mediu si nu regasesc CAN-ul nicaieri, in schimb regasesc alte clase CAEN, nici vorba de 7022.
Daa nu-l regasesc nicaieri ce fac? Cui ma adresez? Va rog, daca exista prevedere(i) cu privire la autorizarea codurilor CAEN sa-mi spuneti si mie baza legala.

Cu multumiri,
Ionut D.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:49, 28 Ianuarie 2013
Mediu, sanitar, sanitar-veterinar, pr. muncii. Si nu conteaza ce vi se pare d-voastra aberant sau nu conteaza ce spune legea !
Stimate domn, am cerut un sprijin in ideea ca aici as putea gasi informatii avizate si care au in spate temei legal. Nu am nevoie de dojeniri si apostrofari din partea cuiva, suficient ca functionarii statului te umilesc la ghiseu si nu-ti dau informatii. Si da este aberant sa ma autorizez la mediu (pentru ca nu poluez, nu tai lemne sa rezulte deseuri) mai ales sanitar veterinar ca nu tai gaini si nu cresc animale, nu transez carne, nu fac comert de produse alimentare; si nici la pompieri pentru ca nu fac lucrez cu foc deschis; samd...In ce baza trebuie? Care este temeiul legal?

Altcineva ma poate ajuta cu un temei legal pentru declaratia model 2?

Nu intentionez sa ma cert cu nimeni sau sa intru in polemici, doar incerc sa aflu temeiul legal sa stiu ce semnez acolo cand depun o hartie, o declaratie pe proprie raspundere. Pentru ca ulterior, ma oblig in 30 zile daca nu ma insel sa merg cu documentatie la ei pentru autorizare...dar ce sa autorizez? Ne jucam in tara asta cu declaratiile pe proprie raspundere fara sa avem acte normative sau legi de aplicare?

Inchei prin a spune ca doresc doar un temei legal, un act normativ emis de cineva care sa prevada pentru anumite CAEN-uri ca trebuiesc autorizate.
Exact va inselati pentru ca nu trebuie sa mai mergeti nicaieri in termen de 30 de zile tinand cont de codul pe care doriti sa-l autorizati. Dati declaratia pe propria raspundere si va vedeti linistit de treaba.
Toata legislatia in domeniu o gasiti pe pagina onrc.ro, in stanga paginii care se deschide la capitolul Legislatie. Cititi acolo daca nu credeti pe cuvant nici registrul comertului si nici pe noi si va lamuriti !
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator
Cred ca nu m-am facut inteles. Ce mi-ati indicat Dvs se refera la ”aprobarea modelului cererilor de înregistrare în registrul comerţului şi al declaraţiilor pe propria răspundere privind autorizarea funcţionării”. Iar norme de completare nu prea exista si se specifica sec ”dupa caz”...
Intrebarea mea este: Ce act normativ/Cine reglementeaza si unde se specifica cui ma adresez in functie de CAEN?
Pentru 7022 ma adresez careui institutii?
Nu sunt greu de cap, insa nu primesc raspuns strict la obiect.
Am apelat la acest forum considerand ca aici gasesc persoane cu experienta in inmatricularile societatilor comerciale si care au avut cazuri si mai complexe. Ma indoiesc ca adresam declaratiile model 2 catre autoritati fara a ni se specifica in vreun act normativ/lege, etc.

Posibil ca Dvs sa ma fi trimis la fix la rezolvarea dilemei mele, insa imi puteti mentiona ce act din cele enumerate acolo face precizari referitoare la declaratiile model 2 si codurile caen supuse?
Temeiul legal este Legea nr. 359/2004 - privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, si se regaseste in antetul declaratiei model 1, 2 sau 3.
In acceptiunea acestei legi, toate codurile care urmeaza sa se desfasoare de societate, trebuie autorizate in prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie sanitara functionare danmarianpopescu danmarianpopescu As dori sa stiu daca pentru activitatile care se autorizeaza in baza declaratiei pe propria raspundere si anume codurile CAEN 4711 si 4729 trebuieste mers la ... (vezi toată discuția)
Avize de functionare GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, As vrea sa stiu,daca puteti sa ma ajutati cu detalii, referitor la cum trebuie sa procedez pentru obtinerea autorizatiilor de functionare unui ... (vezi toată discuția)
Dilema aurasname aurasname Buna ziua. Am infiintat o societate comerciala cod caen singurul autorizat 4690 -Comert ridicata nespecializat. Am ales acest caen in ideea ca produsele pe ... (vezi toată discuția)