avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate

Buna seara, as dorii sa stiu daca o societate este dizolvata sau in curs de dizolvare, mai poate sa actioneze in instanta o persoana fizica in vederea recuperarii de daune materiale ? Va rog mult sa imi dati raspunsul in ambele situatii. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stochelrodu , utilizator 10:08, 26 Februarie 2013
Dizolvata nu inseamna radiata...Are deci o personalitate juridica limitata pentru efectuarea demersurilor de lichidare-radiere din registrul comertului. Din punctul meu de vedere poate sa actioneze in instanta prin administratorul statutar sau daca si-a desemnat lichidator prin acesta pentru recuperarea de daune materiale.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
ContSters22713, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare: si daca este radiata societatea? mai poate sa vina cineva sa revendice dauna dintr-un proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Bunuri societate radiata popic80 popic80 Buna ziua. In urma decesului tatalui meu care era unic asociat la o societate comerciala (SRL), aceasta a ramas fara activitate din 2003 pana acum aprox. 1 an ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru o firma dizolvata robertsega32 robertsega32 O intrebare. Am avut o firma din 2000. In 2009, am suspendat-o. LA inceputul lui februarie registrul comertului a chemat firma in judecata pentru dizolvare, ... (vezi toată discuția)