avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariului de merit -mapn
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariului de merit -mapn

Referitor la acest subiect in Mapn se acorda salariul de merit la propunere unui anumit numar de militari- pentru un an de zile si anual erau schimbati in functie de cine se remarca pe parcursul intregului an . Odata cu taierea sporurilor acelora care il aveau le-a fost introdus in salariu si bine mersi de 3 ani ca se remarca sau nu aceiasi oameni beneficiaza de bani in plusi desi nu este normal, sa fii incadrat pe aceiasi functie sa prestezi aceiasi munca(si in plus ) iar celalalt sa fie cel avantajat.
Intrebarea este ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: ContSters306586 , utilizator 09:50, 25 Noiembrie 2013
Nu ai ce sa faci. Este o aberatie juridica rezultata din dinamica legislativa. Doar legislativ se poate corecta.
Depuneti un memoriu, in acest sens, la Direcţia Management Resurse Umane din cadrul M.Ap.N..... ei sunt cel mai in masura sa va dea un raspuns cat mai exact la problema dvs.
[ link extern ]
Din păcate, nu se dorește aplicarea Legii 330/2009 și OUG nr 1/2010 în mod corect, deoarece ”șefii” și-au acordat acest salariu de merit tot timpul și pe lângă ei cine a mai putut.
Am auzit aberații cum că în legislația la care am făcut mai sus amintire, nu se specifică clar despre soldă de merit (aceasta nici nu a existat atunci când s-a acordat,dar...). FALS! Acest salariu de merit trebuia retras din luna martie 2010 conform OUG nr 1/2010 art 5 pct. (4). De ce nu s-a făcut acest lucru, nu cunosc decât ”șefii” dvs, ai mei și toți din conducerea ministerului pe care cu ”onor” îl conduc. Deoarece sunt (cred) în aceeași situație ca dumneavoastră, am făcut raport personal către cdt u pentru a interveni la eșaloanele în drept ptr schimbarea cadrului legislativ (dacă este cazul). Raportul nu a ajuns acolo unde trebuia, ci am primit un răspuns evaziv de la compartimentele financiar și personal. De aceea am mai făcut un raport pentru a mi se comunica datele ordonatorului de credite care se face vinovat de încălcările legilor mai sus menționate, a Constituției României și a tuturor legislațiilor europene privind discriminările de orice fel și care spun cu subiect și predicat că la muncă egală se acordă salariu/soldă egală. Acum mi-au trimis raportul la un eșalon mai sus, dar din câte am înțeles, îmi va răspunde acel eșalon. ”Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții”. Cu toate că salariul (SOLDA) actual se face diferențiat pentru categorii de personal cu același grad, funcție și vechime, sun puțini, aș putea spune chiar inexistenți în anumite unități, acei care au ”curajul” de a se lua la trântă cu ”drepturile” șefilor (ba chiar și a colegilor), chiar dacă acestea sunt ILEGALE. Așa cred că l-am informat și pe camaradul ”OvidiuDănuț”. Cât despre curtea de conturi... a fost, a sesizat, dar se merge în continuare cu această discriminare. AȘA CÃ ÎNTREBAREA MEA AR FI: noi, cei care de patru ani, suntem discriminați, avem sau nu posibilitatea ca în instanță să recuperăm prejudiciul avut față de acei colegi care au beneficiat de salariu de merit? Dacă ar fi să răspund tot eu: NU! De ce? Pentru că legile sunt clare și am citit hotărâri date colegilor de la M.A.I. care au pierdut, invocându-se acele legi mai sus menționate. Ce e de făcut? Chiar nu știu ce e de făcut. Poate domnul consilier juridic ”freeelis” să ne ajute, sau cineva cu mai multe cunoștințe juridice. Mulțumesc pentru răbdare și anticipat pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De 5 ani discriminare salarială ContSters306586 ContSters306586 Bună ziua! Am să încerc să fiu cât mai scurt în problema cu care mă confrunt. Este vorba de salariul/solda de merit (lucrez ca bugetar), care a fost ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu pentru bugetari ContSters236579 ContSters236579 Va rog sa-mi spuneti daca unui personal contractual dintr-o unitate M.A.I. i se poate retine pe ultimul an salariul de merit asa zis necuvenit, desi s-a ... (vezi toată discuția)
După apel, cedo? gheorghe3509 gheorghe3509 În cazul în care prin apel, se dă o hotărâre definitivă și irevocabilă, care nu a satisfăcut petiționarul, se poate adresa CEDO, sau mai sunt pași ... (vezi toată discuția)