avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De 5 ani discriminare salarială
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De 5 ani discriminare salarială

Bună ziua! Am să încerc să fiu cât mai scurt în problema cu care mă confrunt. Este vorba de salariul/solda de merit (lucrez ca bugetar), care a fost introdusă în mod abuziv în salariul/solda de bază doar acelora care în anul 2009 au beneficiat de ea. Din octombrie 2013 am făcut câteva plângeri superiorilor. Răspunsurile tuturor, ocolind cu ”eleganță” problema discriminării la care făceam referire, au fost că legile sunt rezultatul exclusiv al ”presupusei” inechități și că rezolvarea solicitării mele de a schimba cadrul legislativ, pentru a beneficia de același salariu/soldă ca și colegii care au aceeași vechime și funcție, dar care au introdus acest salariu/soldă de merit, excedează responsabilitățile lor. Legile menționate de ei, sunt: HG nr. 0154/2010 pe care nu am de unde să o studiez; Anexa IV din Legea 330/2009; OG 1/2010. Acolo unde e vorba de salarii de merit că nu se mai acordă începând cu 2010, au spus că e vorba doar de ”salarii de merit” nu și de ”solde de merit”. (am încercat să le explic că solda e sinonim cu leafă, salariu etc, dar răspunsul lor a fost că DEX-ul nu este lege); anexa VII din Legea 284/2010 etc. Nu mai lungesc cu ce mi-au răspuns ei, (pot să vă trimit toate plângerile și răspunsurile) iar eu am invocat tot timpul Declarația Universală a Drepturilor Omului Art. 1, Art. 7, Art. 23, Art. 30, Art. 41 și Art. 53 din Constituția României, Art. 14 din CEDO, Art. 5 alin 4 din OUG nr 1/2010 și Art. 5 (2) din Legea 138/1999.
Întrebări:
1. ce șanse de câștig am, dacă acționez în instanță instituțiile care se fac responsabile de această discriminare?;
2. ce șanse am să recuperez acest prejudiciu din ultimii ani și să am același salariu/soldă cu a colegilor care au salariul/solda de merit introdus în salariul de bază?
3. dacă nu e prea mult, pentru a-mi răspunde, ce șanse am să recuperez cei 25% luați din salariu în anul 2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 25 Ianuarie 2015
Deși sunt mai mulți cei care nu au introdus acest salariu/ soldă de merit în salariul/ solda de bază, constat cu stupoare că nimeni nu mai „comentează” acest subiect. Asta arată felul majorității, care, dacă s-ar putea ca cineva (fără ca ei să se „deranjeze” în vreun fel) să se „lupte” pentru drepturile lor, ar fi minunat. Pe la „colțuri” se vorbește mult, chiar dacă fără rost, e mai greu când trebuie să facem ceva, culmea, pentru noi. Cât despre AVOCATNET.RO... Deocamdată nimic, încă mai aștept, chiar dacă mi-am dat seama că trebuie să mă duc la un avocat, dacă vreau un răspuns imediat.
gheorghe3509 a scris:

... Cât despre AVOCATNET.RO... Deocamdată nimic, încă mai aștept, chiar dacă mi-am dat seama că trebuie să mă duc la un avocat, dacă vreau un răspuns imediat.

Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După apel, cedo? gheorghe3509 gheorghe3509 În cazul în care prin apel, se dă o hotărâre definitivă și irevocabilă, care nu a satisfăcut petiționarul, se poate adresa CEDO, sau mai sunt pași ... (vezi toată discuția)
salariului de merit -mapn fratele fratele Referitor la acest subiect in Mapn se acorda salariul de merit la propunere unui anumit numar de militari- pentru un an de zile si anual erau ... (vezi toată discuția)
Salarizare jenicaprod jenicaprod Lucrez intr-o institutie publica, (am statut de personal contractual) si in anul 2009 am beneficiat de salariu de merit. Dupa aparitia L 330/2009, unde se ... (vezi toată discuția)