Buna seara.Ma numesc Madalina si am si eu o dilema .Parintii mei au divortat cand eu aveam 7 ani. Intre timp tatal meu a murit cand eu aveam 15 ani. Mama tatalui meu este in viata si locuieste intir'un apartament de 3 camere. In afara de tatal meu care a decedat mai sunt 3 surori care sunt in viata. Doua dintre surori a cedat apartamentul in favoarea celei de'a treia surori.
Acum vin eu si intreb ¨eu nu trebuia sa fiu chemata la notariat cand ele au facut lucrul asta, ca si mostenitoare a tatalui meu?ce ar trebui sa fac daca se mai poate face ceva in cazul asta?va multumesc
Sa inteleg ca este vorba despre un apartament mostenire de la tatal dvs.?In cazul acesta ati fi avut dreptul la o cota parte alaturi de celelalte surori,mama tatalui nu are niciun drept deoarece descendentii inlatura de la mostenire toate celelalte clase de mostenitori.
Cred ca nu ati acceptat succesiunea in termenul legal,6luni(de la moartea tatalui) era pe vechiul cod, daca nu ma insel.Ati putea introduce o actiune in instanta prin care sa contestati procedura notariala,sustinand eventual ca ati acceptat succesiunea in mod tacit.Avand in vedere ca aveati 15 ani la acel moment,actul de acceptare ar fi trebuit realizat prin intermediul reprezentatului dvs.legal.
Mai exista posibilitatea ca mostenirea sa nu fi fost deloc dezbatuta,ci doar sa se fi intocmit un act de renuntare care sa foloseasca unei dezbateri ulterioare,caz in care nu era nevoie de obtinerea vreunei confirmari din partea dvs.
Cred ca m-am exprimat gresit. Apartamentul este al bunicii mele. Anul trecut s'a facut acel act in care 2 dintre surori au cedat in favoarea celei de -a treia surori, iar eu am fost exclusa.
va multumesc.
o persoana , atata timp cat este in viata poate dispune liber de bunuri sale . fie ele mobile sau imobile. apartamentul bunicii nu are nicio legatura cu mostenirea tatalui.
ce contract au incheiat cu privire la transferul dreptului de proprietate?
in momentul semnarii actului nu trebuia sa fiti chemata la notar, dumneavoastra neavand nicio calitate.
eventual, puteti ridica pretentii la momentul in care se va dezbate succesiunea bunicii, dumneavoastra mergand la mosttenire in calitate de nepoata de fiu predecedat. in situatia in care actul prin care a instrainat apartamentul respectiv este un contract de donatie.
au cedat este impropriu spus. ca nu se poate ceda ceva ce nu ai. eventual auratificat voia bunicii. acolo bunica este proprietara din cate ati relatat.
Mostenire
NAARGHYTA
Buna ziua. Am nevoie de niste raspunsuri concrete in cazul unei mosteniri. Mama mea, in urma decesului tatalui meu a ramas unica proprietara a apartamentului ... (vezi toată discuția)