avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune in lipsa unui mostenitor cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune in lipsa unui mostenitor cu domiciliul necunoscut

Ma intereseaza o solutie pentru dezbaterea succesiunii in lipsa unui mostenitor cu domiciliul necunoscut.

In urma decesului socrilor, sotia mea si fratele ei vor sa rezolve problema succesiunii dupa parinti. Mai exista 3 nepoate de la un frate decedat, din care 2 au trimis procura iar una dintre nepoate este de negasit. Si-a parasit familia si domiciliul pe care-l cunosteam si nu stim unde se afla acum. Avem informatii de la cunostinte comune ca ar fi in Germania, dar nu stim unde si nu putem luat legatura cu ea.

Cum ar trebui procedat pentru a face succesiunea in lipsa nepoatei respective ?
Notarul din oras a cerut prezenta tuturor mostenitorilor sau procura de reprezentare sau declaratie de renuntare, conditii imposibil de indeplinit.

Mentionez ca nu intentionam sa inlaturam de la mostenire nepoata de negasit, ci doar sa se faca succesiunea in lipsa ei si sa i se dea partea la care are dreptul. Bineinteles ca vor fi probleme la eventuala vanzare a bunurilor mostenite ( o casa la tara in nordul Moldovei, jud Botosani si 1 ha de teren agricol), dar vom vedea atunci.

Va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le veti transmite.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:36, 29 Ianuarie 2013
Pt a dezbate pe cale amiabila la niotar succesiunea trebuie sa fie toti mostenutorii prezenti sau reprezentati prin procura autentica. Notarul poate sa l citeze la ultimul domiciliu avut . Daca autorul a decedat pe NCC adica dupa data de 1 oct 2011, se citeaza pana in termenul de 1 an de zile de la deces si daca nu raspunde este declarat renuntator.
Altfel trebuie sa dezbateti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Procura reprezentare succesiune ContSters143789 ContSters143789 Buna ziua doamnelor si domnilor.Sa incep cu inceputul.Eu sunt o nepoata si va detaliez problema mamei mele.Bunica mea a murit in luna noiembrie 2013 in nordul ... (vezi toată discuția)
Acte deces ptr succesiune demir_crina demir_crina doresc sa vand o suprafata de 5 ha teren extravilan, titlul de proprietate este pe numele mamei mele decesata iar mostenitori suntem 3 frati din care unul ... (vezi toată discuția)