avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contributii pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contributii pfa

Buna ziua,am un pfa care are urm sit in 2012:ven totale=2000,chelt totale=1000-din care 200 reprezinta sanatate.In acest caz in decl 600 trec la baza 1200 iar in decl 200 trec la venit net 1000(includ in chelt deductibile si sanatatea achitata);este corect?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 13:47, 29 Ianuarie 2013
Declaratia 600 se completeaza pentru anul 2013,numai de catre persoanele care nu sunt asigurate in sistemul public de pensii,sau nu sunt beneficiare de una din categoriile de pensii
acordate in sistemul public de pensii. In ce priveste Declaratia 200 este corect ce ati
mentionat.
In declaratia 600 exista un minim si un maxim prevazut de lege la care aplicati procentul de 31.3%. Orice suma din acest interval, inclusiv minimul sau maximul, functie de cat puteti suporta ca taxe poate fi trecuta in declaratia 600
Dar in declaratia 600 nu trec in fiecare luna ce-mi reiese din calcul(venituri-cheltuieli),chiar daca suma este mai mica decat 741(limita minima)?
Nu are legatura cu relatia venit-cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum intocmesc declaratiile 200, respectiv 220? mary_catalina mary_catalina Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Doua prietene m-au rugat sa le ajut cu evidenta contabila pt intreprinderile individuale ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in calcularea venitului net ismi3ismi ismi3ismi A.\"52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa maryana28 maryana28 Buna ziua! Mi am deschis un _PFA (magazin haine) si as vrea sa stiu ce autorizatii imi trebuie si de unde, ptr a deschide magazinul? Ce contributii, taxe, etc. ... (vezi toată discuția)