avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Care sunt obligatiile avocatului fațã de client?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Care sunt obligatiile avocatului fațã de client?

Sunt nemultumit de prestatia aparatorului meu (nu discuta cu mine, nu retine ce-i spun) ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 14:03, 29 Ianuarie 2013
Schimbati avocatul,daca sunteti nemultumit.
Cam ce obligatii are aparatorul fata de mine?
Buna ziua,

avocatul are obligatiile asumate prin contract precum si cele prevazute de Legea 51/1995 privind profesia de avocat. Pe scurt, avocatul trebuie sa redacteze actele procedurale in procesul in care l-ati angajat ( cerere de chemare in judecata/intampinare/cerere reconventionala/cerere de probe/concluzii scrise). De asemenea, trebuie sa se prezinte la termenele de judecata. Ar trebui de asemenea sa va informeze cu privire la mersul dosarului iar in cazul in care sunt de luat decizii care influenteaza solutia finala sa vi le explice si sa faca alegerea in functie de interesul pe care dvs. il aveti in cauza respectiva.

Consider ca inainte de a-l schimba, ar fi util sa discutati si sa-i comunicati nemultumirile dvs. Daca ii comunicati ceva important e bine sa o faceti si pe e-mail - in acest mod aveti si dvs o proba ca i-ati spus iar avocatul va avea un email care sa ii reaminteasca solicitarea dvs.

Succes!

Avocat Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț - probleme procesuale iDorin iDorin Mai exact nu s-au respectat și îndeplinit condițiile prevăzute de lege de a-mi da posibilitatea de a mă apăra și de a depune Întâmpinare în termenul ... (vezi toată discuția)
Apel cerere principala, apel cerere reconventionala, apel cerere completare dispozitiv marinelagiurgiu marinelagiurgiu Am caliatate de reclamant intr-un dosar avand ca obiect obligatia de a face. Parata formuleaza cerere reconventionala. Instanta de fond respinge cererea ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise interval interval Ma judec cu o primarie. Astazi a fost un termen. Judecatorul a decis ca in doua saptamani sa dea o hotarare. In sedinta de astazi a luat niste hotarari care ... (vezi toată discuția)