avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

lucrez la o firma de aproximativ 4 ani dar cu o intrerupere acum 1 an si 3luni de 1luna jumatate. nu mi-am primit niciodata salariul si nici nu am semnat pentru el. Cum pot sa-l recuperez mai ales ca cei de la conducere nu mi-au mai dat nici diurna de deplasare de care beneficiam si am ajuns la mila prietenilor sa traiesc de pe o zi pe alta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 13 Februarie 2013
Buna ziua,

nimeni nu o sa creada ca dvs munciti fara bani de 4 ani de zile! Poate doar daca dovediti ca sunteti un om cu o situatie financiara foarte buna - dar dupa cum spuneti nu este cazul.
Majoritatea ar crede ca ati primit salariul dar nu ati semnat pentru el, caz in care firma respectiva ar trebui sa dovedeasca faptul platii. Daca ei nu pot proba plata, dvs. puteti obliga societatea sa va plateasca pe ultimii 3 ani, socotiti de la data introducerii actiunii la instanta.
Dupa pronuntarea hotararii, puteti solicita unui executor poprirea conturilor societatii si/sau vanzarea bunurilor acestei societati.

Cu stima,
Avocat Costi Boncu
salariul nu l-am primit niciodata dar am primit diurna de deplasare.Nu am mentionat faptul ca lucrez ca conducator auto.in ultimul timp sefii au uitat sa mai dea diurna si asta m-a facut sa cer ajutor. Ce a devenit mai deranjant este faptul ca desii sunt singurul angajat din firma am fost sunat de colegi de la alte firme si mi-au comunicat ca masina pe care lucrez mi-a fost vazuta in germania,ciudat fiind fapul ca eu sunt acasa din9 decembrie si aveam la cunostinta ca masina este in sevice cu ceva probleme. Am incercat sa iau legatura cu sefii dar nu mai raspund la telefoane
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
imparatu80, utilizator
Buna ziua,

in acest caz, trebuie sa ii chemati in judecata ...nu exista alte solutii. Ati mai putea sa sesizati ITM dar aceasta institutie ii poate doar amenda, fara sa ii poata sili sa va plateasca salariul restant pe ultimii 3 ani.

Avocat Costi Boncu
in mod sigur asa voi face insa nu stiu daca pot sa ma adresez la orice instanta de judecata.Va multumesc pentru sfaturi si toate cele bune
Buna ziua,

va puteti adresa la Tribunal, la sectia litigii de munca, din raza unde aveti domiciliul sau locul de munca.

Avocat Costi Boncu

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii salariale fara cim ContSters96141 ContSters96141 Socrul meu a lucrat pentru o firma privata ca mecanic locomotiva din 01.11.2006 pana in 01.02.2009. In februarie a incetat activitatea deoarece avea de ... (vezi toată discuția)
Act aditional - marire salar , neinregistrat in revisal, dar contabilul sustine ca s-au platit contributii la valoarea marita . BFlor BFlor Buna ziua, In cadrul firmei in care am lucrat mi s-a marit salariul brut , in 2012, de la 1200 la 1400 ron. Cel putin asa era trecut pe statul de plata pe ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)