avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulta

dupa cat timp se prescrie sulta ,am de plata o sulta din 1990 ,mai sunt obligat sa o achit daca pina in prezent nu a solicitat-o .
multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 11:23, 3 Februarie 2013
Dreptul de a cere sulta este prescris.

Termenul aplicabil este cel de trei ani, prevazut de decretul 167/ 1958.

Potrivit disp.art. 1 al. 1 din Decretul nr. 167/1958 dreptul de a cere executarea silită se prescrie într-un termen de 3 ani.


Termenul curge de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.




cu respect ,
dar ,este discutabil ,pareri impartite si practica neunitara
Ar fi bine sa indicati acea practica neunitara intrucat eu stiu ca exista practica unitara care sustine opinia Ioanei.
Eu sunt, de o alta opinie. Printr-o intrebare; " Dreptul de a cere executarea silita s-a prescris, Ce mai e de facut???";
Opinia contrara a mea pleaca de la Decizia civila Nr.1653/24.02.2011 a ICCJ;;" [..] Astlel, pentru ipoteza in care dreptul material la actiune este imprescriptibil sau mai lung decat termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita, trebuie sa i se recunoasca partii intereate posibilitatea de a introduce o noua actiune, in valorificarea aceluiasi drept, in vederea constituirii unui nou Titlu, fara a-i se opune exceptia autoritatii de lucru judecat decargand din hotararea pronuntata anterior".
Fac mentiunea, ca Decizia indica este comunicata si cuprinde aproximativ 14 pagini.[...]"=D>
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Manole Dumitru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere sulta katrin katrin Am o sulta de platit in baza unei hotarari de partaj succesoral din 1998. Problema este ca-mi apare la cartea funciara ca sarcina. Cum o pot radia? Nu se mai ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie dana131 dana131 Buna seara! EXISTA un termen pt prescriere cheltuielile de judecata reprezentand onorariu avocat ? sau se executa la nesfarsit ? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de a incepe executarea silita F.V. Strauß F.V. Strauß In anul 1995 instanta de contencios admite actiunea in anulare a unei autorizatii de constructii emisa de biroul urbanism, fara a avea consimtamantul unuia ... (vezi toată discuția)