avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... executare acoperire prejudiciu produs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

executare acoperire prejudiciu produs

tatal meu a fot administrator la o asociatie , in 2010 i-au fost luate actele la control si s-a descoperit o lipsa in gestiune de 150000ron , s-a judecat a primit 1 an cu suspendare si plata sumei de 150000ron,a facut recurs la craiova la curtea de apel si acolo a primit 2 ani cu suspendare conditionata si obligatia de a plati suma de 130000ron asociatiei.cu un an inainte de a i se lua actele la verificat ne-a vandut apartamentul pe care il detinea mie si sotului meu(fiica si ginere), acum dupa ce s-a terminat recursul la curte care a fost definitiv ce urmeaza se da dosarul pe mana unui executor ? dar asociatia mai poate deschide proces pentru a anula actul de vanzare-cumparare facut intre parinti si copii (in cazul nostru).ne putem astepta la asa ceva . va rog astept urgent un raspuns.
Cel mai recent răspuns: lory34 , utilizator 11:37, 30 Ianuarie 2013
In principiu orice contract de instrainare a bunurilor poate fi atacat, in sensul repunerii partilor in situatia anterioara, dar pentru aceasta trebuie demonstrat ca acele contracte s-au facut in fraudarea creditorilor. Totodată pentru aceasta ar trebuii ca cei care au acest interes sa si cunoască datele concrete, respectiv momentul la care s-a realizat instrainarea bunului , modul in care s-a realizat aceasta intrainare, datele de indentificare ale partilor, etc.
În ceea ce priveste innaintarea doasrului unui executor, acest lucru se va face numai la cererea persoanei interesate, respectiv la cererea pagubitului.
Dar mai există un aspect in aceasta spetă și anume in ceea ce priveste partea penala, aceasta intrucat in cazul in care nu se acopera despăgubirile ce se impun, persoana pagubită poatew solicita instantei revocarea masurii suspendarii in cazul in care nu sunt acoperite daunele provocate prin savarsirea infractiunii.
deci ma pot astepta sa fim chemati si noi (cumparatorii )la judecatorie ?
EXACT, va puteti astepta sa fiti chemati in judecata pentru anularea contractului de vanzare cumparare a imobilului
acest apartament este girat la banca pentru un imprumut de 17000euro , in acest caz se poate anula actul de vanzare-cumparare , banca este ipoteca de gradul 1, ce se poate intampla in acest caz?multumesc
creditul este luat pe 20 de ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidarea lory34 lory34 in cazul in care s-a descoperit la o asociatie de proprietari ca administratorul a delapidat asociatia cu o suma de bani , s-a judecat pe penal a primit ... (vezi toată discuția)
Se poate intampla asta? lory34 lory34 buna ziua,am si eu o intrebare:tatal meu a fost administrator la o asociatie de proprietari pana in mai 2010 cand s-a descoperit ca avea o gaura in gestiune in ... (vezi toată discuția)
Se poate intampla ceva? desfiintare contract vanzare-cumparare apartament lory34 lory34 buna ziua, tatal meu a lucrat la o asociatie de proprietari cu contract de munca , prejudiciind asociatia cu o suma destul de mare.s-a judecat pedeapsa primita ... (vezi toată discuția)