Partile sociale nu pot fi retinute din salariu, partile sociale sunt dobandite ca urmare a aportului in natura sau numerar aduse de o persoana, din propria sa vointa. In ce baza v-au fost retinute sume din salariu?
Nu cunosc legislatia in vigoare vizavi de cooperativele mestesugaresti, ce stiu insa e faptul ca am fost angajat al unei astfel de cooperative si ca mi-au fost retinute din salariu, lunar, diverse sume sub titlul de parti sociale. Aceste sume cumulate, dupa spusele angajatorului pot fi restituite numai dupa o perioada de doi ani de la incetarea contractului de munca, timp de trei ani. Momentan cooperativa respectiva se sustrage de la informarea mea corecta, exacta, vizavi de acest subiect invocand falimentul. Verbal, primesc doar rasunsuri de genul: "nu se stie", "odata", "poate". Angajarea mea in cadrul acestei unitati a avut loc in perioada comunista si probabil angajarea presupunea in mod automat intrarea mea si ca membru cooperator (de aici posibilitatea retineri partilor sociale din salariu), cred eu. Nu stiu exact.
Multumesc pentru rabdare si timpul acordat.
Cu stima si respect.
Stat in stat?
ContSters130131
Cine verifica Cooperatia Mestesugaresca din Romania pe linie de resurse umane, contracte de munca si incadrari? O sa raspundeti - ITM-ul din municipiul unde ... (vezi toată discuția)