avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Parti sociale vs. Cooperativa Mestesugareasca
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Parti sociale vs. Cooperativa Mestesugareasca

Buna ziua, am si eu o intrebare daca cumva ma puteti ajuta.

Cum imi pot recupera partile sociale retinute din salar din perioada cand eram angajat la o Cooperativa Mestesugareasca aflata momentan in faliment ?

Va multumesc anticipat,

cu stima si respect !!!
Cel mai recent răspuns: ginokim7 , utilizator 15:05, 30 Ianuarie 2013
Partile sociale nu pot fi retinute din salariu, partile sociale sunt dobandite ca urmare a aportului in natura sau numerar aduse de o persoana, din propria sa vointa. In ce baza v-au fost retinute sume din salariu?
Nu cunosc legislatia in vigoare vizavi de cooperativele mestesugaresti, ce stiu insa e faptul ca am fost angajat al unei astfel de cooperative si ca mi-au fost retinute din salariu, lunar, diverse sume sub titlul de parti sociale. Aceste sume cumulate, dupa spusele angajatorului pot fi restituite numai dupa o perioada de doi ani de la incetarea contractului de munca, timp de trei ani. Momentan cooperativa respectiva se sustrage de la informarea mea corecta, exacta, vizavi de acest subiect invocand falimentul. Verbal, primesc doar rasunsuri de genul: "nu se stie", "odata", "poate". Angajarea mea in cadrul acestei unitati a avut loc in perioada comunista si probabil angajarea presupunea in mod automat intrarea mea si ca membru cooperator (de aici posibilitatea retineri partilor sociale din salariu), cred eu. Nu stiu exact.

Multumesc pentru rabdare si timpul acordat.
Cu stima si respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stat in stat? ContSters130131 ContSters130131 Cine verifica Cooperatia Mestesugaresca din Romania pe linie de resurse umane, contracte de munca si incadrari? O sa raspundeti - ITM-ul din municipiul unde ... (vezi toată discuția)
Parti sociale pentru angajat trimis in somaj viorellupsea viorellupsea buna ziua am fost dat in somaj de la o scm in februarie ac si as vrea sa stiu cand voi primi partile sociale ce mi se cuvin ,[societatea este in faliment] (vezi toată discuția)
Contract de munca vs conventie individuala de munca cory2ro cory2ro Buna ziua! ma numesc Corina si sunt din Focsani. In uma cu 2 ani m+am angajat la o societate cooperativa mestesugareasca pe o perioada determinata de timp de ... (vezi toată discuția)