Buna ziua . am si eu o intrebare . Am fost arestat preventiv , am fost eliberat s-a incheiat punerea sub urmarire penala , deci m-a scos de sub urmarire penala , mi-o prezentatn dosaru, si acuma urmeaza sa ma dea in judecata ( daca e asa cum zic eu , daca nu sa ma corecteze cineva) . Am facut contract cu un birou de avocatura . si in contract scrie ca ma reprezinta in fata organelor de cercetare si urmarire penala ( urmarirea penala nu include si judecata pana la finalizare si pana la darea unui verdict ) . Acuma el imi zice ca tre sa fac alt contract si alti bani . Nu trebuie sa ma reprezinte pana la finalizarea cercetarii si pana cand se da o sentinta . Multumesc anticipat
pai da , dar urmarirea penala nu include si judecata ? la inceput mi`a zis ca ma reprezinta pana la final si acuma ca tre sa fac alt contract . si am citit ca urmarea penala include si judecata . multumesc
urmarirea penala reprezinta o faza a procesului penaldistincta de faza judecatii. asadar, daca in contractul respectiv nu se prevede decat reprezentarea in cursul urmaririi penale, este necesara incheierea unui nou contract pentru a vi se asigura reprezentarea/asistarea in faza judecatii, in fata instantei de judecata