avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna seara! Acuma 7 ani am facut o banca pe care nu am achitat decat vreo cateva rate. Acu 2 luni am fost cautata de cei de la firma de recuperare. As dori ce se poate intampla daca refuz sa platesc banii pe care mii cer ei.Ce pot patii daca nu platesc? Mentionez ca lucrez cu contract de munca si ca nu detin casa sau bunuri imobile.





Din momentul cand am primit telefon de la firma de recuperare mi s-a cerut sa platesc 400 de lei in contul deschis la banca la care am avut creditul am platit suma ceruta dar de atunci si pana in ziua de azi nu am primit nici un desfasurator al ratelor,cati bani am de platit si ce suma am de platit si cat timp. Dar totusi daca nu platesc cum ma poate determina sa platesc?
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
alina260, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina260 , utilizator 15:55, 30 Ianuarie 2013
In primul rand va trebui verificat titlul in baza caruia vi se pretind banii, apoi scadenta, cuantumul sa fie precis determinat, sau cel putin determinabil , si nu in ultimul rand este de mentionat ca in astfel de cazuri se poate proceda la poprire pe venitul obtinut din munca( evident cu respectarea unor conditii)
Ati facut un credit, nu o banca.
Ar fi trebuit sa cereti explicatii inainte sa faceti plata, sa stiti si dvs ce platiti si in ce baza va cer astia bani.
S-ar putea sa fi intervenit prescriptia pt acel credit.
Daca veti primi somatie de la un executor judecatoresc, luati legatura cu un avocat sa formuleze o contestatie la executare.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
daca nu plateam mi-ar fi venit ordin de executare dar eu am platit bani ceruti. ei miau sp ca nu imi pot da un desfasurator al ratelor deoarece nu ma incadrez in niciun sistem de plata ca am multi bani de dat. luna aceasta mi-au cerut 150 lei. dar eu nu dispun de banii ceruti si ei ma ameninta cu executarea daca nu platesc. ce-ar trebui sa fac?ce inseamna prescriptia creditului?

[editat, va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Nu aveti de unde sa stiti ce v-ar fi venit si daca v-ar fi venit. Cum adica nu va incadrati in niciun sistem de plata ? Daca nu va incadrati, ce platiti si cat veti plati, pana cand ?
Prescriptia e stingerea dreptului la actiune daca nu a fost exercitat in termen de 3 ani de la data scadentei. Pe scurt, nu va pot executa silit.
vreau sa mentionez ca de cand am facut banca si nu am mai achitat nimic de ce cei de la banca nu miau trimis somatii de plata,nu mau contacta deloc si acuma firma aceasta de recuparare tine mortis ca eu sa platesc datoria tot in contul deschis de banca la care am avut creditul si lor sa le comunic doar nr de confirmare de pe chitanta? Nu ar fi trebuit sa imi trimita un angajament de plata? Sincer eu nu stiu ce sa fac in aceasta situatie daca sa platesc sau nu in continuare.

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta din 2008 cristian1963 cristian1963 O firma de recuperare incearca sa recupereze de la o persoana o suma de bani imprumutata de la o banca si pe care nu a mai platit-o din 2008. Persoana ... (vezi toată discuția)
Plata partiala la o datorie prescrisa claudia_d claudia_d Buna seara, Am o ruda care a facut o gafa, si anume a platit jumatate dintr-o datorie prescrisa. Adica o firma de recuperari creante (in cazul acesta un ... (vezi toată discuția)
Rata la banca de 7 ani Bella82 Bella82 Daca am un credit la banca si nu am mai plătit rată de 7ani mentionez că până acum nu am primit somatie sau orice fel de înștiințare acuma apărare o ... (vezi toată discuția)