avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna seara! Acuma 7 ani am facut o banca pe care nu am achitat decat vreo cateva rate. Acu 2 luni am fost cautata de cei de la firma de recuperare. As dori ce se poate intampla daca refuz sa platesc banii pe care mii cer ei.Ce pot patii daca nu platesc? Mentionez ca lucrez cu contract de munca si ca nu detin casa sau bunuri imobile.





Din momentul cand am primit telefon de la firma de recuperare mi s-a cerut sa platesc 400 de lei in contul deschis la banca la care am avut creditul am platit suma ceruta dar de atunci si pana in ziua de azi nu am primit nici un desfasurator al ratelor,cati bani am de platit si ce suma am de platit si cat timp. Dar totusi daca nu platesc cum ma poate determina sa platesc?
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
alina260, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina260 , utilizator 15:55, 30 Ianuarie 2013
Pe ce termen era creditul? Cand ati facut ultima plata din credit?
Parca daca a facut plati benevole, acestea au intrerupt termenul de prescriptie, care incepe sa curga din nou de atunci. Daca nu ar fi platit nimic, datoria era prescrisa, dar asa, daca a platit, eu cred ca nu mai e cazul.
Depinde cand au fost facute aceste plati, daca se implinise deja termenul de prescriptie, nu au mai avut ce sa intrerupa, dreptul fiind deja prescris.
banca a fost facuta in 25.05.2007 si termenul scadent era 27.04.2017 pt suma de 7300 lei. sotul a platit cateva rate iar ultima plata a ratei a fost in 3.04.2008 pana cand in noiembrie 2012 a platit 400 de lei catre firma de recuperare ASP Romania in dec. 100lei si acuma mi se solicita suma de 200lei. Ar trebui sa mai platesc sau mia fost facuta prescriptia creditului.Ce se intampla daca nu platesc? <Sunt sunata si amenintata cu executarea daca nu platesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta din 2008 cristian1963 cristian1963 O firma de recuperare incearca sa recupereze de la o persoana o suma de bani imprumutata de la o banca si pe care nu a mai platit-o din 2008. Persoana ... (vezi toată discuția)
Plata partiala la o datorie prescrisa claudia_d claudia_d Buna seara, Am o ruda care a facut o gafa, si anume a platit jumatate dintr-o datorie prescrisa. Adica o firma de recuperari creante (in cazul acesta un ... (vezi toată discuția)
Rata la banca de 7 ani Bella82 Bella82 Daca am un credit la banca si nu am mai plătit rată de 7ani mentionez că până acum nu am primit somatie sau orice fel de înștiințare acuma apărare o ... (vezi toată discuția)