avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la incasare

Buna ziua,am un srl care a intrat fortat la tva la incasare,fortat la impozit pe venit(sub 65000),mai precis un magazin mic cu amanuntul.Nu emit facturi,doar bon de casa clientilor.Cumpar pe factura,vand pe bon.Eu cum tin evidenta la acest tva si incepand de cand?Plateam tva trimestrial pana acum.Am facturi luate dupa 01 ian 2013,se apropie sfarsitul lunii.Calculez de pe acum cat am incasat versus cat am achitat sau cat am incasat versus cat am cumparat ca sunt in ceata totala.Cum se deduce tva-ul asta.Termenele de plata sunt la 30-60 de zile si in 99,9% din cazuri ma incadrez.Deci facturile luate dupa 01 ian 2013 vor fi achitate dupa 01 feb 2013.La astea de anul asta se deduce tva-ul ori nu si cand ca mor incet.Cu cele luate in decembrie am inteles ca nu mai e problema,ca le-am achitat deja.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: blackrox , utilizator 16:12, 5 Martie 2013
exista totusi o logica dar care nu ne prea convine avand in vedere multe probleme pe care le avem din cauza atator modificari peste modificari.logica e ca daca eu nu platesc acel tva furnizorului,dece sa-l iau de la stat? il iau atunci cand platesc adica atunci cand furnizorul il da statului.daca emiteati facturi vedeati un lucru bun prin faptul ca plateati tva dupa ce incasati.
Daca emiteam facturi,dar nu emit.Facilitatea este pana la casa de marcat.Eu dau bon.Nu-i corect sa fiu pusa sa platesc marfa cu banii jos,dar mai sti,pana la urma o fi mai bine.Om trai si-om vedea.
Buna ziua!
Sunt un srl care a fost obligat sa treaca la tva la incasare, in luna ianuarie am trecut la neplatitor de tva. Am emis facturi care se incaseaza la luna prin banca. In ultimul decont de tva nu am trecut la livrari nimic pentru ca nu le-am incasat, acum cand am incasat facturile ce declaratie trebuie depusa daca eu nu mai sunt platitoare de tva deci nu mai trebuie sa depun decontul de tva???
Sper ca am expus cazul bine.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva deductibil TRIF magda TRIF magda Daca la un furnizor avem sold la 2012 si in 2013 achizitionam marfa cu plata -cash, putem sau nu sa ne deducem tva la aceste achizitii din 2013 in conditiile ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare miutaradu miutaradu in cazul in care nu sunt platitor de TVA la incasare(avand o cifra de afaceri mai mare)si primesc facturi de la un furnizor platitor de TVA la ... (vezi toată discuția)
Ghid privind aplicarea sistemului tva la incasare  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Avand in vedere caracterul de noutate a sistemului de TVA la incasare, care va intra in vigoare la 01 ianuarie 2013, Ministerul Finantelor Publice a ... (vezi toată discuția)