avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament olograf

testamentul olograf trebuie dat/semnat in fata notarului?
ce cheltuieli implica?
in fapt, am primit donatie de la mama mea, prin act notarial, o garsoniera in turda, pentru fata mea.
pentru a fi prevazator vreau sa fac un testament.
multumesc
Buna ziua,

testamentul olograf nu se face in fata notarului. Este o simpla coala de hartie pe care cel care testeaza (mama dvs) lasa cui doreste averea sa. Important este sa il scrie in intregime de mana, sa puna data, si sa il semneze. Daca sunt mai multe coli sa puna data si sa semneze pe fiecare. Trebuie sa stiti ca un testament poate fi revocat oricand - orice persoana poate sa-si faca zilnic, cate testamente doreste, valabil fiind ultimul.

Zi buna,
Avocat Costi Boncu
Testamentul olograf reprezinta testamentul pe care il intocmiti dumneavoastra, cu scrisul si semnatura personala. Nu stiu in ce masura puteti fi dumneavoastra prevazator, din moment ce donatia a fost facuta catre fiica dumneavoastra, din acel moment bunul intrand in patrimoniul acesteia. La notar puteti face un testament autentic, in situatia in care doriti ca acesta sa nu poata fi atacat cu usurinta. In functie de fiecare notar, costurile unui testament autentic variaza. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de mostenire king king Buna ziua Am o mama care locuieste la tara.Este in varsta si traieste cu un barbat necununati la sfat devreo 6 ani.Ei ii este frica ca acest om are ca scop sa ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament acinom acinom Buna ziua, Matusa mea (are 87 ani) doreste sa faca un testament in favoarea mea pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Am rugamintea sa imi spuneti cu ... (vezi toată discuția)
Testament emiliac emiliac Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati cu un sfat avand in vedere situatia de mai jos: In mai 2011 mama prietenei mele, doamna S pe patul de spital, in ... (vezi toată discuția)