avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cand putem cere prestatie compensatorie ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cand putem cere prestatie compensatorie ?

Am divortat la notar de comun acord ,insa partajul nu l-am facut inca , deoarece fosta sotie incearca prin toate modurile posibile , inclusiv prin al influienta pe copilul nostru impotriva mea , spunandu-i ca daca impartim in mod egal, el nu o sa mai poata merge la meditatii , in tabere , si altele . Eu daca accept sa ramana fosta sotie cu cea mai mare din bunurile facute impreuna , pot cere la un moment dat prestatie compensatorie , sau cand ar trebui sa cer acest lucru . Acest lucru intreb deoarece avand niste probleme de sanatate salariu pe care il am acum nu imi ajunge intotdeauna .
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:24, 30 Ianuarie 2013
Nu puteti cere prestatia compensatorie.

Codul civil:

Art. 390

Condiţiile prestaţiei compensatorii

(1) În cazul în care divorţul se pronunţă din culpa exclusivă a soţului pârât, soţul reclamant poate beneficia de o prestaţie care să compenseze, atât cât este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divorţul l-ar determina în condiţiile de viaţă ale celui care o solicită.

(2) Prestaţia compensatorie se poate acorda numai în cazul în care căsătoria a durat cel puţin 20 de ani.

(3) Soţul care solicită prestaţia compensatorie nu poate cere de la fostul său soţ şi pensie de întreţinere, în condiţiile art. 389.

Art. 391

Stabilirea prestaţiei compensatorii

(1) Prestaţia compensatorie nu se poate solicita decât odată cu desfacerea căsătoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot cere daune morale și materiale la un divorț? Mikkym Mikkym Buna seara! Am si eu o intrebare? Se pot cere daune morale și materiale la un divorț și, dacă da, în ce condiții? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Prestatii compensatorii fara divort? mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Tatal meu are 78 de ani, mama 74, ambii pensionari.Din cauza unor probleme de sanatate destul de grave ale lui si influentelor negative din partea rudelor ei, ... (vezi toată discuția)
Divorț cauzat de infidelitate: ce obligații materiale va avea cel vinovat după desfacerea căsătoriei? Amelia Popescu Amelia Popescu Ce probe trebuie să prezinte sotia in instanța/la notar, pentru a demonstra că soțul este infidel iar, pe cale de consecință, în cazul în care este ... (vezi toată discuția)