Buna ziua, am un credit auto la banca si din cate am inteles am gaj pe ea.
Eu as dori sa vand masina, dar am inteles ca din cauza contractului banca nu ma lasa.
Care ar fii procedura de vanzare in caz ca gasesc cumparator?
trebuie sa ii predati cumparatorului CI pentru a-si putea inmatricula auto. Puteti sa o declarati pierduta si sa cereti un duplicat insa la fel de bine puteti sa fiti cercetat pentru inselacuine
Ma gandeam ca dupa ce fac contractul de vanzare cumparare si cumparatorul imi achita suma discutata imediat ma duc la banca , imi achit datoria si am inteles ca in 5 min imi elibereaza CI si il dau cumparatorului
Da, ma gandeam eu ca problema in fapt esta ca nu aveti cartea autovehiculului si nu faptul ca e in garantie. :)
E bine cum spuneti, sau puteti sa cereti cartea, ca sa vindeti si eventual acord de vanzare, urmand sa achitati creditul dupa ce primiti banii.
Este foarte bun acest ultim sfat al lui @Jocandi Causa.
Eu v-am spus mai devreme calea complet corecta si curata juridic, adica sa achitati creditul, sa stergeti gajul si apoi sa perfectati vanzarea.
Din cate stiu eu, in contractele de gaj cu bancile sunt prevazute anumite interdictii de vanzare, precum si posibilitatea bancii sa puna sechestru pe bun indiferent la cine se afla.
Daca insa sunteti dispus sa va asumati riscul si sa vindeti, este foarte bine cum v-ati gandit: luati banii, platiti imprumutul si imediat dupa predati cartea masinii la noul proprietar.
Numai sa fiti sigur ca primiti cartea de identitate imediat dupa ce platiti datoria.
Succes.