avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere, reziliere retroactiva ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere, reziliere retroactiva ?

Am urmatoarea problema, am un spatiu care a fost inchiriat de o societate comerciala, care in mai 2012 a intrat in insolventa, din iunie nu mi-au mai platit chirie ne-am inteles sa mai ramana acolo pana in decembrie sau pana va fi altcineva interesat (ei nu mai foloseau efectiv spatiul, doar ca mai aveau acolo unele echipamente). Problema este ca nu am reziliat atunci contractul, inregistrat la Finante. Am vreo posibilitate sa reziliez contractul retroactiv, pentru a nu mai plati impozit pe perioada aceea ?
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 21:01, 12 Februarie 2013
Apar doua probleme Prima ar afi aceea ca Dvs daca ati face astazi un act de incetare a contractului ar trebui sa-l antedatati (sa-l reziliati retroactiv), -ceea ce nu corespunde realitatii, in sparanta ca depunandu-l la finante veti obtine reducerea/scutirea de plata impozitului incepand cu data rezilierii fictive, ceea ce probabil nu se va intampla. Cea de- a doua situatie : Procedati la intocmirea unui act de incetare a contractului, dupa care in termenul cel mai scurt depuneti actul la administratia financiara pentru ca pe viitor sa nu mai achitati impozit. Avantajul : Nu procedati la incalcarea legii sau comiterea vreunei infractiuni de natura penala, chiar daca actul va fi luat in considerare incepand cu data inregistrarii acestuia la administratia financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere apartament de comun acord andreea_sc andreea_sc Am inchiriat un apartament si as dorii sa stiu care este exact procedura de reziliere. Unde trebuie sa ma duc (eg. notariat, circa financiara) si ce alte acte, ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere la administratia financiara Rula Rula Buna ziua, am o problema in legatura cu un contract de inchiriere pe care l-am depus la administratia financiara. Promblema este urmatoarea : In urma cu ... (vezi toată discuția)
Contract de chirie catyusha26 catyusha26 Buna seara, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: Am avut un contract de inchiriere apartament intre mine-chirias si o alta persoana fizica, am ... (vezi toată discuția)