avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta neredactata/necomunicata- ce se poate face?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta neredactata/necomunicata- ce se poate face?

Buna ziua,
Am avut si eu un proces pe care l-am castigat (mi-a comunicat avocatul dar am vazut si eu pe portalul judecatoriei) dar cu posibilitatea de a face recurs, procesul a avut loc acum aproximativ o luna si nu am primit inca acasa hotararea instantei.
Am vorbit cu avocatul si mi-a zis ca poate sa dureze pana la 3 luni pana primesc acasa, rugamintea mea este daca exista vreo cale prin care sa pot intra in posesia hotararii mai repede ( atat eu cat si cealalta parte) .
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Decalex.ro , Avocat 15:53, 30 Ianuarie 2013
Termenul legal, de redactare a hotararii, este de 30 de zile (recomandabil, NU obligatoriu), astfel incat ce v-a spus avocatul dumneavoastra este relativ corect. Judecatorul, in functie de volumul de munca, poate sa redacteze hotararea in 30 de zile, 40, 50..etc. Puteti face un demers, in sensul ca puteti depune o cerere de urgentare termen, prin care solicitati motivarea si redactarea cu prioritate a hotararii, dar e greu de spus in ce masura instanta va tine seama de aceasta. Cu stima.
Pe scurt in legislatie nu exista o sanctiune pentru situatiile in care judecatorul nu redacteaza sentinta in 30 de zile, asa ca poate sa o redacta si in 60 de zile daca el nu are timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns instanta hng hng In 24.06.2010 am avut ultimul termen intr-un proces privind pensia alimentara retroactiva. In termen de cate zile pot primi acasa hotararea instantei ... (vezi toată discuția)
Primire hotarare judecatoreasca acasa iulianmihu69 iulianmihu69 Buna ziua In data de 08.12.2014 s-a dat pronuntarea la curtea de apel. Dupa cat timp primesc acasa copie dupa hotararea curtii de apel? Sau trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Eliberarea sentintei in caz de divort magdutza2010 magdutza2010 Salutare! In urma cu o luna am terminat procesul de divort,iar la finalul sedintei am fost anuntati ca hotararea tribunalului ne va fi trimisa acasa in ... (vezi toată discuția)