avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de indemnizatie de insotitor?/
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de indemnizatie de insotitor?/

Buna seara! Am o fetita de 6 ani,diagnosticata cu boala legg-perthes-calve,si i s-a recomandat repaus total,o orteza de sold-genunchi-glezna picior drept.Acum sunt angajata,dar nu pot lasa fetita nesupravegheata pe perioada programului de lucru.Pana la depistarea bolii,era la scoala in aceasta perioada de timp.Ce pot face? Pot solicita o indemnizatie de insotitor,si sa stau acasa cu ea,sau ce alceva ma sfatuiti sa fac?Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
amaria72, utilizator
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 15:50, 31 Ianuarie 2013
Indemnizatia de insotitor se poate obtine numai in urma incadrarii in grad de handicap grav a copilului.Pana atunci, ati putea solicita medicului dvs de familie concediu pentru ingrijirea copilului bolnav (cod 09, procent 85%). In aceasta perioada puteti continua investigatiile pentru a obtine un diagnostic exact pentru fetita.:)
Am beneficiat pana in prezent de 32 zile de concediu pentru copil. Mai pot primi inca 13 zile de concediu,si apoi? As vrea sa stiu daca aceasta boala se poate incadra pentru handicap grav,sau nu. Va multumesc pentru raspuns
Asta numai comisia de expertiza, formata din medici specialisti de la DGASPC va poate spune.Faceti un drum acolo (protectia copilului), cu toate analizele fetitei, eventual faceti alte analize pe care ei le solicita si..vedeti daca fata e incadrabila la grad handicap grav.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept indemnizatie copil handicap TITA MARIANA TITA MARIANA Buna seara! As vrea sa aflu ce drepturi are fetita mea care are trei anisori si a fost diagnosticata cu hipoacuzie profunda neurosenzoriala.De la Protectia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. din nefericire sunt recent diagnosticat (de 5 luni) ... MarianM972 MarianM972 Buna ziua. Din nefericire sunt recent diagnosticat (de 5 luni) cu insuficienta renala cronica in stadiu 5 (terminal)(boala de rinichi) ,iar in urma probleme ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma unor investigatii am fost diagnosticata cu ... GeorgianaG29 GeorgianaG29 Buna ziua! In urma unor investigatii am fost diagnosticata cu o boala autoimuna, care, din cate am inteles, este considerata handicap (cu diferite grade - ... (vezi toată discuția)