avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Penal sau Civil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Penal sau Civil?

Am cumparat o casa de 20 de zile.Vanzatorul era proprietar din mostenirea parintilor (casa fiind scoasa din indiviziune,cu garduri imprejmuite,avand cadastru si intabulare,deci totul in ordine)dar avea un drept de uz la apa si canalizare cu sora lui care are casa vecina cu a mea.In actul lor de scoatere din indiviziune si partaj voluntar era stipulat dreptul de uz a apei si scurgerii si pentru lotul meu,apa si scurgerea este pe terenul sorei fostului proprietar.Mentionez ca nu este dreptul trecut nominal ci ,,proprietarii lotului 1 dau drept de uz proprietarilor lotului 2,pentru apa si scurgere,,.Acest drept mi-a fost transmis mie prin actul de vanzare cumparare a casei de fostul proprietar.Acum de cand am intrat in imobil sora fostului proprietar mi-a oprit apa si nu mai vrea sa-mi dea acces la apa,ca nu vrea ea spune.Acum sunt in imposibilitatea de a folosi imobilul ca nu am apa.Nu pot inca sa-mi trag separat ca nu am bani de aceasta cheltuiala acum.Ce pot face sa-mi folosesc casa pe care am cumparat-o cu acest drept de uz?
Cel mai recent răspuns: vali_ned , utilizator 07:08, 1 Februarie 2013
pentru a fi penal, trebuie ca fapta savarsita de fie prevazuta de legea penala, sa fie savarsita cu vinovatie si e imputabila autorului. deci nu poate fi penal, nu exista o astfel de fapta reglementata de cod penal
Dar tulburare de posesie nu poate fi?
nu ma pot pronunta daca nu vad contractul, acolo se specifica in ce mod se uzeaza de dreptul de uz si celelalte conditii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazie construita la limita dintre proprietati fara acordul vecinului+ scurgere apa din precipitatii pe terenul vecin Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: detin un teren construibil, de care nu m-am putut ocupa timp de un numar de ani. Initial am ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute? ContSters24933 ContSters24933 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: terenul pe care se afla casa mea a facut parte dintr-un lot care acum vreo 20 si mai bine de ani (cu mult ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune radu997 radu997 Buna ziua, Am cumparat un imobil tip Apartament +curte care face parte dintr-o casa + teren mai mare. Inainte de cumparare proprietatea mea a fost imprejmuita ... (vezi toată discuția)