avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz concediere fara motiv intemeiat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz concediere fara motiv intemeiat

Buna ziua. Astazi mi s-a comunicat ca voi fi data afara cu preaviz de 20 de zile. Nu stiu motivele pentru ca asa zisul sef nu a vrut sa vorbeasca cu mine deloc. Doar mi-a zis ca de maine sa nu mai vin la munca. Lucrez la o fabrica in afara orasului unde se ajunge numai cu masina. De la firma avem sofer care vine dimineata sa ne ia de acasa. Cum procedez daca maine soferul nu vine sa ma ia? Trebuie sa vin la munca cu un taxi? Si daca ajung aici si nu ma va primi in birou? Mentionez ca seful este turc si nu prea cunoaste legislatia din Romania. Eu nu vreau sa raman fara loc de munca chiar daca el nu ma mai vrea la munca. Sfatuiti-ma ce as putea face. Sa ma duc la ITM sa le fac reclamatie? Dar cand? Dupa ce primesc preavizul prin posta acasa, sau inainte? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 1 Februarie 2013
Stimata doamna dupa cum ati spus aveti un preaviz de 20 zile ? Atunci trebuie respectat si intre timp poate ve-ti afla si motivul pentru care sunteti concediata si abia dupa aceea in functie de motivul aflat,va sfatuiti cu un avocat si urmati demersurile legale pt a fi repusa infunctia pe care o detineti la firma respectiva. Bafta
Motivul concedierii este simplu de inteles ... va desfiinteaza postul ...puteti depune o sesizare la ITM in ceea ce priveste refuzul nejustificat al angajatorului de a va primi la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac!??? cypyku cypyku Buna ziua! Acum 2 luni au venit de la sediul central seful meu direct si mi-a spus ca se desfiinteaza postul meu de munca si sa predau tot ca dansii nu mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt în șomaj tehnic de anul trecut (situație care ... Vl75Al Vl75Al Buna ziua, sunt în șomaj tehnic de anul trecut (situație care o sa dureze până în luna iunie) dar am venit la muncă tot timpul iar cand am zis ca nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce pot face in cazul in care un angajator ma obliga sa imi dau demisia dezuku dezuku Buna-sera , am si eu o intrebare de altfel se pare ca aceasta intrebare din pacate am mai auzit-o si la alte persoane. Ce se intimpla in cazul in care ... (vezi toată discuția)