avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cas
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cas

Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca o persoana este agajata la o sc si pe laga este membru intr-o intreprindere familiala are obligatia de plata a cas din ambele parti?
Pentru neplata cas cuvenit de la if, desi este salariata de peste 10ani fara intrrupere la sc a fost scos de pe lista de la medicul de familie! Este legal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:23, 16 Februarie 2009
Nu credem ca se pune problema daca este sau nu legal. Cert este faptul ca medicul de familie isi rezerva dreptul de a primii sau de a respinge pacientii care il solicita sa-i ia in evidenta.In mod normal, orice persoana trebuie sa plateasca cas, pentru pacientul care nu plateste, medicul nu incaseaza nici un ban.In acest caz, e normal sa nu-l doreasca de pacient.Daca persoane-i in cauza, firma la care lucreaza ii plateste cas, pacientul apare ca fiind asigurat, deci medicul nu are nici o problema.daca firma insa nu-i plateste, atunci persoana apare la medicul de familie ca fiind neasigurata.
Nu este problema medicul de familie, a fost scos din lista automat de casa de asigurari medicul doar L-a anuntat.
Aceasta persoana este platitoare de cas prin firma la care este angajat, ea mai are venituri dintr-o if si am inteles ca trebuie sa plateasca cas si de aici. Intrbarea mea este daca se imparte contributia din cate parti are venituri sau se plateste contributia intreaga din fiecare parte? Daca da aceasta persoana ocupa doua paturi in caz de spitalizare?
E aberant, dar din pacate, trebuie platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie medic familie MariaIonut MariaIonut Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Parintii mei sunt coasigurati pe mine deoarece ei nu lucreaza. Medicul de familie la care ... (vezi toată discuția)
Angajata legal, nu este asigurata casmb andr33i andr33i Sotia intampina o problema ciudata, este angajata cu CM dar firma plateste cu intarziere taxele la stat, aproape permanent ea apare ca neasigurata la medicul ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie, care este si angajatorul meu, m-a exclus de pe lista de pacienti asigurati Elena_76 Elena_76 Buna ziua. Sunt asistent medical la un Cabinet Medical Individual, figurez ca pacient pe listele medicului ce are cabinetul si sunt insarcinata in 22 de ... (vezi toată discuția)