Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca o persoana este agajata la o sc si pe laga este membru intr-o intreprindere familiala are obligatia de plata a cas din ambele parti?
Pentru neplata cas cuvenit de la if, desi este salariata de peste 10ani fara intrrupere la sc a fost scos de pe lista de la medicul de familie! Este legal?
Va multumesc!
Nu credem ca se pune problema daca este sau nu legal. Cert este faptul ca medicul de familie isi rezerva dreptul de a primii sau de a respinge pacientii care il solicita sa-i ia in evidenta.In mod normal, orice persoana trebuie sa plateasca cas, pentru pacientul care nu plateste, medicul nu incaseaza nici un ban.In acest caz, e normal sa nu-l doreasca de pacient.Daca persoane-i in cauza, firma la care lucreaza ii plateste cas, pacientul apare ca fiind asigurat, deci medicul nu are nici o problema.daca firma insa nu-i plateste, atunci persoana apare la medicul de familie ca fiind neasigurata.
Nu este problema medicul de familie, a fost scos din lista automat de casa de asigurari medicul doar L-a anuntat.
Aceasta persoana este platitoare de cas prin firma la care este angajat, ea mai are venituri dintr-o if si am inteles ca trebuie sa plateasca cas si de aici. Intrbarea mea este daca se imparte contributia din cate parti are venituri sau se plateste contributia intreaga din fiecare parte? Daca da aceasta persoana ocupa doua paturi in caz de spitalizare?