Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
Parintii mei sunt coasigurati pe mine deoarece ei nu lucreaza. Medicul de familie la care erau inscrisi le cerea mereu acea adeverinta de la mine de la firma din care sa reiasa ca eu lucrez, uneori mai repede de 3 luni de zile asa cum se cere, alte ori, daca nu duceau acea adeverinta le refuza serviciile medicale pe motiv ca nu sunt asigurati.Ultima data s-a indoit de veridicitatea adeverintei si i-a refuzat mamei servicii medicale pe motiv ca are nevoie de 2 saptamani sa verifice daca e valabila adeverinta. Ori de cate ori cereau sa beneficieze de servicii medicale gratuite/ compensate medicul de familie ba le spunea ca nu se poate, ba le dadea retete care nu se compensau deloc. Mi se parea ca are o atitudine ostila fata de parintii ei ori de cate ori acestia mergeau cu diverse probleme medicale.
Am intervenit, am intrebat respectivul medic de familie de ce are o atitudine ostila fata de parintii mei si de ce ei nu pot beneficia de servicii medicale gratuite sau compensate iar rezultatul a fost ca ea mi-a scos paintii de pe listele ei ca medic de familie, spunandu-le sa isi caute un alt medic.
Intrebarea mea este: pot sa ii fac vreo reclamatie acestui medic? Avea dreptul sa ii scaote de pe listele sale? Am citit ca are dreptul sa isi selecteze pacientii daca acestia sunt necooperanti, neasigurati sau au un comportament necorespunzator, insa in acest caz nu ei au fost cei care au abordat medicul de familie, ci eu in calitate de fiica a lor.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Decat sa va bateti capul degeaba, mai bine va cautati alt medic.
Ca sa ii depuneti o reclamatie, care probabil nu se va rezolva, va pierdeti timpul si va faceti si nervi.