avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA


Un salariat la data plecarii din societate platea pensie alimentara pentru 2 copii minori. Dupa 2 ani revine in societate. Am dreptul sa ii retin pensie alimentara pentru un copil devenit intre timp major si nu stiu daca isi continua studiile si unul minor in baza aceleiasi decizii de la tribunal pe care o am dinaintea plecarii din societate?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:47, 1 Februarie 2013
verificati daca nu s-a schimbat intre timp ceva poate sa marit sau micsorat cuantumul poate au devenit majori sau nu mai sunt la scoala ...
Daca au intervenit modificari in ceea ce priveste venitul obtinut de catre Dvs precum si majoratul celui fata de care erati obligat la plata pensiei de intretinere, iar studiile nu sunt continuate, puteti formula actiune avand ca obiect reducerea cuantumului pensiei de intretinere. Pana la aparitia unei noi hotarari, o respectati pe cea veche -adica obligatia la plata persista
Nu aveti voie dvs. sa schimbati o hotarare judecatoreasca. Acea pensie alimentara a fost data printr-o astfel de hotarare si se modifica tot printr-o hotarare judecatoreasca. Dvs trebuie sa actionati in instanta pt modificarea ei cu un nou proces, unde veti arata noile modificari survenite in timp.
Salariatul a plecat din societate acum doi ani, dvs ati instiintat la vremea respectiva ca au incetat relatiile de munca si nu mai sunteti tert poprit.
Acum sunteti in calitate de angajator nou, trebuie sa aveti acte ( o instiintare de infiintare a popririi/ un ordin de poprire de la instanta ) pt a putea retine pensia.
Daca nu exista o noua hotarare , ci numai cea veche, depinde cum suna aceasta.. daca pt cel mare s-a stabilit pensie pana la majorat, nu veti putea retine pensie si pt el, cat nu mai e minor. Vrea pensie pt ca se afla in continuarea studiilor, e necesar sa-l actioneze pe angajatul dvs in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters241292 ContSters241292 Buna seara, Sunt divortat si platesc pensie alimentara unui copil rezultat din casatorie. Daca baiatul a devent major si inca este elev, cum se procedeaza cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaela david mihaela david Un salariat la data plecarii din societate platea pensie alimentara pentru 2 copii minori. Dupa 2 ani revine in societate. Am dreptul sa ii retin pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Flory_9 Flory_9 ]Fiul meu implineste 18 ani; pensia alimentara o va primi pe numele lui sau o voi primi eu? va multumesc (vezi toată discuția)