avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

]Fiul meu implineste 18 ani; pensia alimentara o va primi pe numele lui sau o voi primi eu?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:56, 19 Ianuarie 2010
fiind major si urmind studii la forma de zi, o poate primi si pe numele sau.
Pensia de intretinere o poate ridica si fiul dvs. de la aceasta varsta. Depinde cum inteleg cei de la societatea la care lucreaza sotul dvs. , rspectiv daca au sesizat ca fiul dvs. a implinit 18 ani.
In plus, nu stiu daca de la aceasta varsta fiul dvs. mai are dreptul de a beneficia de la fostul sot acest drept. in hotararea judecatoreasca ce se specifica?
Pensia de intretinere in favoarea minorului se achita tutorelui pana la implinirea varstei de 18 ani a minorului, data de la care pensia nu mai este datorata.
Daca, dupa varsta de 18 ani, minorul devenit major urmeaza o forma de invatamant, acesta va trebui sa introduca personal o actiune impotriva debitorului obligatiei de intretinere pentru obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor.
Aceasta pensie se va datora si se va achita personal majorului - reclamant daca instanta va admite cererea. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!- pensie de intretinere major Rody76 Rody76 Copilul meu luna viitoare implineste 18 ani si inca este elev.Mai primeste pensie alimentara sau trebuie iar sa il dau in judecata pe fostul sot? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu . Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara calinsas calinsas Sunt divortat si recasatorit. Din prima casatorie a rezultat un copil caruia i-am pplatit pensie alimentara pana la finalizarea liceului (19 ani). Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)