avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate promova partajul de bunuri comune cand parata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate promova partajul de bunuri comune cand parata nu este de gasit?

Cumnatul meu, avand un imobil inchiriat de la stat (inainte de 1989, s-a casatorit imediat dupa revolutie si apoi, din banii sai (sotia nelucrand nicaieri) a cumparat imobilul.
La circa 2 ani de zile au divortat. La divort nu s-a discutat despre partaj (evident, in sinea sa fosta sotie accepta faptul ca nu contribuise cu nimic la cumpararea apartamentului).
De la divort si pana astazi fosts sotie nu a ridicat nicio pretentie asupra acestui bun.
Fosta sotie este plecata din localitate, se pare in strainatate unde, probabil, lucreaza.
Cumnatul vrea sa vanda apartamentul intrucat locuieste la mama sa.
Intrebari :
1. Cum poate deschide un proces de partaj avand in vedere ca fosta sotie nu este de gasit ? Si ce etape ar trebui sa urmeze ?
2. Poate vinde unei persoane imobilul daca aceasta accepta situatia juridica a acestuia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 21:03, 6 Februarie 2013
1. Partaj in instanta. Daca doamna este de negasit, e singura solutie.
2. Bunul fiind comun, in definitia legii, nu poate vinde fara fosta sotie. Pentru vanzare trebuie sa astepte sfarsitul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate nedisputata in partaj cine are drept de proprietate nikostoica nikostoica Vreau sa cumpar un imobil.Situatia este urmatoarea, proprietarul a obtinut locuinta prin cumparare in timpul casatoriei de la parintii lui. Dupa 7 ani de la ... (vezi toată discuția)
Vanzare drepturi apartament Liliana82 Liliana82 Buna ziua. Cunosc cazul unui prieten si va cer parerea. Este divortat de sotie de cateva luni si nu au deschis partajul, au un apartament obtinut in timpul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament inainte de partaj stresanta2005 stresanta2005 Bunaseara!Socrii mei au divortat ,la momentul pronuntarii divortului avand doua apartamente,niciunul din ei insa nu a cerut partajul.Socrul a amenintat-o pe ... (vezi toată discuția)