avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-succesiune

va rog sa-mi spuneti daca tatal meu isi poate vinde partea apartamentului care ia revenit dupa moarte mamei altei persoane fara aprobarea copiilor.va multumesc
Cel mai recent răspuns: izabela_iza , utilizator 22:13, 3 Februarie 2013
va multumesc. deci nici unul dintre noi nu ne putem vinde
cota parte din ap fara acordul celorlanti.
Nu ati inteles....

Sunteti 3 mostenitori, tatal cu o cota de 1/4 si cei 2 copii impreuna cu o cota de 3/4. Cota parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata fara acordul celorlalti coindivizari.

Dar daca vreti sa vindeti imobilul in totalitate ( in lipsa partajului prin care imobilul este atribuit unui singur mostenitor ceilalti primind in schimb despagubiri corespunzatoare cotei lor ) nu se poate decat impreuna , toti cei 3 mostenitori.

pai eu la cota tatalui am vrut sa stiu .El isi poate vinde cota lui .fara aprobarea copiilor.
Da. Omul poate sa vanda ceea ce are fara sa ceara aprobarea cuiva (a mea, a rudelor lui sau a altuia de prin preajma).

Conform certificatului de mostenitor aveti fiecare cate o cota-parte din dreptul de proprietate asupra apartamentului.

Fiecare poate sa vanda cota LUI parte (= ceea ce are) fara acordul altuia.

Niciunul nu are apartamentul intreg. Daca unul ar vinde apartamentul intreg, ar insemna sa vanda si ceea ce nu are (mai mult decat are). Apartamentul intreg se poate vinde cu consimtamantul tuturor celor care il au (cota-parte + cota parte + ...= 100%).

Daca aveti temerea ca tatal ar putea sa vanda te-miri-cui cota lui parte, puteti solicita PARTAJUL (cereti atribuirea catre dvs. a apartamentului intreg cu obligatia dvs. de a plati celorlalti coproprietari - tata si frate - o sulta corespunzatoare valorii cotelor parti pe care le au).
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
romascanu, moderator
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)