avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune si proprii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune si proprii

Buna ziua! Sunt reclamant intr-un dosar de partaj si va rog sa ma lamuriti in anumite privinte.
Taxa de timbru se plateste de catre reclamant si pentru bunurile comune si pentru cele proprii ?
Dupa divort ,deoarece toate bunurile mele proprii au ramas in posesia paratului, in locuinta bun comun, va rog sa-mi specificati ,eventual cu exemple ,ce inseamna si ce reprezinta bun propriu.
Va rog sa-mi spuneti care dintre urmatoarele nu fac obiectul partajului comun:
- prime salariale, salarii compensatorii pentru pensionare anticipata, sume de bani rezultate din arendarea unui teren mostenit,sume de bani imprumutate de la parintii proprii.
Cel mai recent răspuns: constan , utilizator 20:36, 1 Februarie 2013
Taxa de timbru se plateste de catre reclamant in functie de valoarea estimata a bunurilor ce urmeaza a fi supuse partajului. In categoria bunurilor proprii intra de exemplu : bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei, cele dobandite ca urmare a unei mosteniri sau donatii cu exceptia cazului cand dispunatorul a specificat ca ele vor fi comune; cele de uz personal sau destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti; cele dobandite cu titlu de premiu, recompensa ; valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare. Cele mentionate de catre Dvs nu fac obiect al partajului.

.Pentru expertiza tehnica a bunurilor mobile si imobile,care este taxa sau onorariul perceput de evaluator intr-un proces de partaj bunuri comune si proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters209571 ContSters209571 Buna ziua! Meseria mea este de instructor auto independent. As dori sa stiu daca masina pe care eu imi desfasor orele de conducere auto face obiectul ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune partaj wannabeME wannabeME Bunurile dobandite inainte de casatorie devin in timp bunuri comune care ar putea face obiectul partajului in caz de divort? Daca Da dupa ce perioada de timp? (vezi toată discuția)
Partaj divort teodosie113 teodosie113 Doresc sa instrainez o mostenire. In urma vanzarii intentionez sa cumpar o alta proprietate. Sunt casatorit si vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a nu ... (vezi toată discuția)