avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare cota parte tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare cota parte tata

Buna ziua, as vrea sa va intreb ce solutii am in situatia urmatoare:
Parintii mei au divortat de ceva vreme, nu a fost partaj facut deorece la momentul acela , cat si acum nu a fost cazul, eu mama si fratele meu am ramas in casa, tatal meu neavand pretentii.Tatal meu este de acord sa renunte la partea sa/drepturile sale in favoarea copiilor.
Care ar fi cea mai sigura, simpla si ieftina varianta in acest sens?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:19, 2 Februarie 2013
Donatia cotei parti ideale de 1/2 catre copii. Donatia este scutita de impozit. Asa veti deveni coproprietari pe apartament astfel mama 1/2, dvs 1/4 si fratele 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament dupa deces tata, noi copiii dorim ca mama sa aiba casa toata pe numele ei si noi sa mostenim doar cand decedeaza ea noidoi noidoi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legala. Tatal meu a decedat in august si mama vrea sa faca succesiunea. Este vorba de un apartament pe care mama ... (vezi toată discuția)
Modificare la o mostenire aser aser Buna seara, Am mostenit dupa tatal meu o garsoniera .Sora mea si cu mine dorim ca respectiva garsoniera sa fie trecuta pe numele ei.,dar nu prin ... (vezi toată discuția)
Moștenire proprietate ebogdan2014 ebogdan2014 Bună ziua. Părinții mei au dobândit în timpul căsătoriei lor un apartament. Eu mai am un frate. La un moment dat ei au divorțat, și nu au făcut ... (vezi toată discuția)