Buna ziua. Tatal meu,in aprilie 2012, a intrat in somaj,in iunie a reusit sa se angajeze,somajul afost suspendat,angajatorul facand contract pe o perioada determinata,contractul fiind prelungit astfel pana in luna noiembrie a anului trecut, cand a fost transformat in contract pe perioada nedeterminata. Pana aici toate bune si frumoase,dar acum fara nici un motiv "il obliga" sa isi scrie demisia,lucru ce nu imi pare normal. Am inteles ca acum de somaj nu mai poate beneficia. Intrebarea mea e: ce poate face in aceasta situatie? Mentionez ca tatal meu are aproape 60 de ani,deci un serviciu o sa gaseasca foarte greu sau deloc la aceasta varsta.
De ce sa isi depuna demisia ? Daca nu are nici un motiv sa n-o faca. Iar daca ii face " zile negre " la servici doar pentru a-l determina sa isi dea demisia are si alte cai de atac printre care si o reclamatie la Inspectia Muncii.
Daca nu mai au nevoie de el ii poate inceta Contractul de Munca cu acordul ambelor parti, caz in care nu beneficiaza de somaj, dar nu-l ajuta cu nimic si oricum , banuiesc ca nu vrea sa ramana fara servici.
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa ii inceteze contractul din motive neimputabile tatalui, adica restructurare, desfiintarea / suspendarea posului, etc ., iar in ultimele 24 de luni, tatal sa aibe 12 luni cotizate la somaj.
Salariatul care a demisionat va putea sa sesizeze instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretinde ca demisia a fost provocata de angajator.
Demisie fortata
emaio
Buna seara. As dori sa stiu ce căi legale are o persoana pe care angajatorul dorește vrea sa o de-a afara dar nu prin șomaj ci obligandu-l să își dă ... (vezi toată discuția)