avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ECDL - Functionari Publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ECDL - Functionari Publici

Va rog sa ma ajutati in a identifica un act normativ, probabil din deceniul trecut, in care sa se prevada o data limita pentru obtinere certificatului ECDL de catre functionarii publici!
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:36, 4 Februarie 2013
Adica toti functionarii publici trebuie sa aiba certificat ECDL? O fii vorba de HG 1007/2001, comple­ta­tă de Ordi­nul 252/2003 al MAI, care prevede ca toţi funcţionarii publici să fie atestaţi IT prin programul ECDL, dar de unde sa aiba functionarii bani pentru aceste cursuri? Daca le-ar suporta institutia da , dar asa, la salariile din administratie...
La noi s-au dat bani in 2005! Daca nu le-am facut pana acum, desi unitatea a platit si ptr. cursuri si ptr. examene, pot fi tras la raspundere? Nu a trecut cam mult timp?
Multumesc frumos!
Stop joc! Cum adica unitatea a platit cursurile si examenele? Ale cui? Ale celorlalti colegi? Atunci de ce nu mergeti la ordonatorul de credite, adica la seful dvs. sa-i solicitati in scris participarea dvs. la cursuri, sa vedeti ce spune? Teoretic nu ar avea de ce sa va refuze, daca e obligatoriu pentru toata lumea . La noi au facut doar cativa, undeva la 10% si vad ca nu stiga nimeni. Ehei! Cate prevederi sunt obligatorii dar nu se aplica...sa fim sanatosi.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Problema mea e ca mi s-au platit si mie cursurile si examenele, in 2005. Pe atunci faceam naveta si-mi era greu sa stau dupa program! Ma gandeam ca voi rezolva eu cumva, voi da examenele in viitorul apropiat! Acum au trecut aproape 8 ani si as vrea sa stiu daca risc ceva. As vrea un raspuns fara menajamente. As putea repara situatia daca as da acum examenele? Desi nici acum nu stau prea bine cu timpul! Dar daca riscul e nare - o voi face! Sau e prea tarziu si oricum pot fi tras la raspundere, stiu eu, in comisia disciplinara, sau sa dau banii care mi-au fost alocati, cu care institutia a platit pentru cursurile mele si pentru examenele mele.
Multumesc frumos!
Daca nu au observat cei din institutie pana acum ca ei au platit iar dvs. nu ati promovat nici pana in ziua de astazi, faceti o verificare, poate ca in listele celor care au tinut cursul, figurati ca l-ati absolvit, daca oricum taxele pentru scoala si examene, dupa cum spuneti dvs. au fost achitate. Luati legatura cu cel care a tinut cursul si intrebati. Sigur veti gasi intelegere. Spuneti ca ati avut un deces in familie la data sustinerii examenului final, ca s-a casatorit bunica, vi s-a nascut un copil, etc. si sa dati examenul cu cei care urmeaza cursurile in prezent.Incercati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare rapida functionar public Kid66 Kid66 conform Legii 188/1999 art . 65 3 si art 70 , functionarii publici pot promova rapid in anumite conditii si una din conditii este ca sa fi urmat cel putin o ... (vezi toată discuția)
Atestat stivuitor retinut de angajator ionut.dally ionut.dally Buna ziua ! Am lucrat la o firma care m-a trimis să fac cursurile pt stivuitor, am luat examenul , urmând ca talonul sa fie trimis la ei. Cursurile au fost ... (vezi toată discuția)
Cursuri CatalinDonose CatalinDonose Buna ziua! Am o societate comerciala cu obiect de activitate formarea profesionala.Pe langa cursurile de calificare avem si cursuri de Igiena.Am incasat de la ... (vezi toată discuția)