avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art. 243 c.pr. civ.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art. 243 c.pr. civ.

Buna ziua!
Sunt implicat intr-un proces de vanzare cumparare intre mine si bunicii mei.Procesul este momentan suspendat in baza articolului 243 alin. 1 pct.1,bunicul meau decedand dupa inceperea procesului.As dori sa stiu ce presupune acest lucru.
Acest proces a fost inceput pentru ca parintii mei au luat asupra lor obligatia de a se ocupa de inmormantarea bunicilor.Mai sunt 2 unchi,care ar putea emite pretentii fiind mostenitori ai bunicului meu.Cat de tare m-ar putea incurca in situatia de fata?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: cedrrew , utilizator 09:33, 8 Februarie 2013
Ptr continuarea procesului trebuie sa introduceti in cauza mostenitorii bunicului. Daca vorbim de cei doi unchi, da ,probabil ca vor emite pretentii. Nu ati spus despre ce vanzare este vorba si cine a inceput procesul, conteaza foarte mult in a aprecia sansele dv.stra.
Procesul a fost inceput de parintii mei si este vorba despre o casa batraneasca si cateva parcele de pamant.La una din parcelele de pamant are pretentia unul dintre unchi.Intrebarea mea este daca inchei un contract de V-C intre mine si el pentru acea parcela,va fi valabil contractul dupa incheierea procesului meu,avand in vedere ca este facut inainte ca eu sa fiu proprietar cu acte in regula? Si o a doua intrebare tot legata de un posibil contract pe acea parcela: daca in proces eu si mama mea figuram ca reclamanti,insa eu o sa fac acel contract doar pe numele meu,la sfarsitul procesului ar trebui sa figuram amandoi ca proprietari(eu si mama);in conditiile acestea va fi valabil acel contract fara semnatura ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare ( cu clauza de intretinere) Bally Bally Buna ziua ! dupa incheierea unui contract de vanzare cumparare (cu calauza de intretinere), contract incheiat in anul 2008 au inceput sa apara vorbe si ... (vezi toată discuția)
Succesiune mhlcarstea mhlcarstea Buna ziua. Tatal meu trebuie sa faca succesiunea cu fratele lui,dupa ani buni de la moartea bunicilor(7 ani).Bunicii au despagubit pe fratele lui prin suma de ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate,acte doveditoare. dancoman dancoman Tatal meu a fost crescut (bunica s-a recasatorit)de un tata ,,vitreg,,alaturi de inca trei frati(de mama).Tatal vitreg atunci cand s-a casatorit cu bunica mea ... (vezi toată discuția)