avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare itm

sesizarea pe care trebuie sa o fac la itm se refera la o firma la care nu am lucrat eu dar care stiu ca foloseste forta de munca la negru intr-un mod nu departe de sclavagism (si credeti-ma nu exagerez de loc). de asta nu stiu cum sa formulez sesizarea.cei care sunt exploatati le e frica de paton sa faca sesizare si nici nu au posibilitatea sa o faca(majoritatea fiind si analfabeti). daca ma poate ajuta cineva va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 3 Februarie 2013
In sesizare va trebui sa mentionati denumirea angajatorului , sediul acestuia /locul de desfasurare a activitatii si faptul ca sunt angajate persoane fara forme legale ... de asemenea, sesizarea va trebui sa cuprinda si datele dvs de identificare.
crede-ti ca va fi luata in considerare? va multumesc mult
Posibil . .. pana acum nu am intalnit in practica asa ceva .. in general, salariatii faceau sesizarea pentru ca nu se dorea de catre angajator incheierea de c.i.m.
cum am mai spus angajati nu pot , nu stiu si de frica nici nu vor sa faca vreo sesizare. de obicei ii tine cateva saptamini timp in care le ia buletinele (care au) si dupa ii urca in tren si ii trimite inapoi in maramuresi ca de acolo ii aduce in general. lucreaza in domeniul exploatarilor forestiere.
Am inteles situatia .. insa cel mai bine este ca inainte de a face sesizarea in scris sunati la ITM si/sau la Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata fortat nutica.r nutica.r in lunile ianuarie,februarie,martie ni sau dat cite 4 zile fara plat pe care le-am stat acasa. in iunie 2 zile apoi in iulie 4 zile fara plata pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Legi si proceduri ciudate in romania. ContSters68209 ContSters68209 Lucrez la o firma unde de obicei se angajeaza oameni cu o pregatire precara ( rareori absolventi de liceu- in general cu 6-7-8 clase terminate, nu mai mult ... (vezi toată discuția)
Sso - sesizare angajator pentru nereguli referitoare la ssm. irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Am o curiozitate: - daca un manager general sau un manager de operatiuni (roman sau strain) este sesizat conform legii protectiei muncii ... (vezi toată discuția)