avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare grad militar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare grad militar

in perioada 2006-2012 am lucrat in cadrul politiei de frontiera. am incetat raporturile de serviciu prin demisie (cu gradul de plutonier) . tot in 2012 am dat examen pentru a intra in mapn, insa ca soldat gradat profesionist, toti candidatii fiind obligati sa semnan nu stiu ce documente prin care renuntam la orice grad avut anterior. daca nu semnanm dosarul era considerat incomplet si nu puteam candida. asadar am intrat dar fara vreun grad militar. intrebarea mea este urmatoarea: este legal un astfel de document care sa imi ceara sa renunt la grad? pot face ceva prin care sa ii oblog sa imi inapoieze gradul militar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 3 Februarie 2013
Dobândirea calitãţii de soldat voluntar este condiţionatã de acordul scris al celor în cauza privind renunţarea la gradele dobândite anterior şi deţinute ca rezervist, potrivit Legii nr..384/2006, art.3 alin.3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul militarilor. legi care se bat cap in cap. laurentiuo laurentiuo art. 3 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare spunce ca \\"Gradul militar este un drept al titularului si reprezinta recunoasterea in plan ... (vezi toată discuția)
Soldat gradat profesionist beleaua_vs beleaua_vs Buna ziua! Am cautat pe google informatii dar nu prea am gasit mai nimic...am si eu 2 intrebari si anume: -daca ma angajez in armata ca soldat gradat ... (vezi toată discuția)
Legea 223/2015 art 19 - aplicare stefannicola stefannicola 12,5 ani in MAPN ( studii militare - 5 ani , 7 ani ,6 luni, 10 zile unitate operativa - grupa 1 de munca. As dori detalii de aplicare a acestei legi pentru ... (vezi toată discuția)