avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Achizitionare telefon mobil pierdut de alta persoana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Achizitionare telefon mobil pierdut de alta persoana

Buna ziua, am achizitionat de pe internet un telefon mobil dar fiind cu probleme am decis sa il revand si eu mai departe postand un anunt pe accelas site ,la scurt timp apare o persoana care pretinde ca as fi fost al lui si ca lar fi pierdut in taxi in urma cu doua saptamani ,la momentul pierderii telefonului nu a depus plangere la politie ,
Ne-am deplasat la cea mai apropiata circa de politie unde mi-a fost ridicat telefonul si luat in custodie pana la clarificarea situatiei ,presupusul proprietar nu poate face dovada ca telefonul ar fi al lui doar cu niste martori dubiosi ,la randul meu eu pot sa aduc nenumerate dovezi ca am acizitionat telefonul ,inregistrari ,telefonice,sms,uri,inregistrare camera video de supraveghere pt ca am facut tranzactia in fata unei institutii supravegheate ,va rog sa ma ajutati cu sfaturi pt a0mi recupera prejudiciul .
Cel mai recent răspuns: raekwoonn , utilizator 12:07, 4 Februarie 2013
Actiune in instanta impotriva persoanei de la care ati achizitionat telefonul
Normal,cel care pretinde că ar fi telefonul lui ar trebui să facă dovada cu un act de cumpărare, valabil încheiat.Martori se găsesc , nu se pune problema, dar oare vor spune adevărul?
Pâna una alta ,în opinia mea, cu privire la bunul mobil aflat asupra unei persoane, acest fapt prezumă că bunul se află la proprietar , dacă nu se dovedeşte a fi un posesor de rea credinţă, care ştia că a achiziţionat un bun furat.Aici nu prea ar mai conta cui aparţinea iniţial bunul furat, celui care îl revendică acum ori altuia, organele de cercetare penală fiind datoare să afle care este situaţia bunului.
Dacă dvs. deţineţi dovezi mai solide, credibile, dreptatea ar trebui să fie de partea dvs.
Depuneţi dovezile pe care le deţineţi .
presupusul proprietar nu poate face dovada cu acte ca ar fi telefonul lui doar cu martori dubiosi,si nici nu a formulat vreo plangere la politie ca ar fi perdut telefonul ,el motivand ca va aparea la vanzare pe net daca a fost gasit . intrebat la politie de ce nu a depus plangere el a argumentat ca a vrut singur sa isi recupereze bunul ,pe cand eu am inregistrari camera de supraveghere,comvorbiri telefonice,sms uri,ca am achizitionat telefonul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa pot fetesti si mi-a venit amenda pentru neplata ShummY ShummY Buna ziua. Anul trecut am fost la mare ca oricare alt om si pentru ca nu imi place sa primesc amenzi, m-am conformat tututor platilor. Am platit taxa de la ... (vezi toată discuția)
Probleme inregistrare demisie rendec rendec Buna ziua am si eu o problema, dupa u control ITM, firma la care lucram mi-a trimis prin curier un plic care continea o adeverinta de la ei, precum ca am fost ... (vezi toată discuția)