avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am o curiozitate dspre o mostenire.mama impreuna cu tatal meu au avut 1 apartament mama a decedat si as vrea sa stiu cum se imparte apartamentul . suntem 3 mostenitori :tata 1 frate si eu multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:01, 3 Februarie 2013
Se imparte conform legii.

Tatal in calitate de sot supravietuitor este considerat ca are 1/2 din apartament.
Aveti dreptul de a contesta dar aceasta ar insemna proces.

Deci, veti imparti doar cealalta jumatate dupa mama dvs.
Tatal in urma succesiunii dupa mama dvs tatal va avea 2/8 iar fiecare dintre copii 3/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Ma intereseaza astazi ce prevede legea in urmatoarea speta: Tatal meu este decedat. Mama traieste. Noi suntem 3 frati. Mama si cu tatal nostru au ... (vezi toată discuția)
Succesiune mediaset mediaset care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu s-a recăsătorit în urma decesului mamei mele. eu ... aleinad19 aleinad19 Tatăl meu s-a recăsătorit în urma decesului mamei mele. Eu mai am un frate, iar soția tatălui meu un copil. Tatăl meu a decedat în urmă cu 6 ani, ... (vezi toată discuția)