avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

daca am trimis prin posta convocarea pentru cercetarea disciplinara dar angajatul in cauza tot vine la lucru.....nu se suspenda contractul pe perioada cercetarii disciplinare?
Cel mai recent răspuns: c_marian85 , utilizator 10:51, 17 Februarie 2009
c_marian85 a scris:

Buna ziua!

Am si eu o intrebare referitoare la cercetarea disciplinara.
In cat timp de la demisie se poate convoca o comisie disciplinara?

Va multumesc.


Nu inteleg. Dupa ce ati depus cerertea de demisie vor sa va convoace pentru cercetare disciplinara?.Pe ce motiv?
Oricum cererea de demisie produce efecte , iar dumneavoastra sunteti in preavizul legal de 15 zile calendaristice pentru functii de executie sau 30 de zile calendaristice pentru functii de conducere.
c_marian85 a scris:

Buna ziua!

Am si eu o intrebare referitoare la cercetarea disciplinara.
In cat timp de la demisie se poate convoca o comisie disciplinara?

Va multumesc.


Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă. Prin urmare, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
Asadar, numai in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara poate fi convocat la cercetarea disciplinara prealabila.
Problema mea este ca nu am respectat perioada de preaviz (m-am angajat la o alta firma in perioada preavizului).
Dupa ce mi-a expirat preavizul angajatorul a inceput sa ma ameninte cu moartea si a refuzat sa imi inchida cartea de munca si sa imi dea lichidarea.

Dupa o plangere la ITM am reusit sa il constrang sa imi inchida cartea de munca dar bani tot nu am primit si urmeaza sa il dau in judecata.

Recent s-a trezit sa ma ameninte ca ma da in judecata pentru furt din gestiune deoarece am avut un client care nu a platit toate facturile catre firma la care am fost angajat.

Eram curios cam cat timp are la dispozitie sa faca acest lucru, avand in vedere ca eu mi-am dat demisia in Decembrie 2008.

Va multumesc.
Daca va dovedi ca i-ati cauzat un prejudiciu, fostul dvs angajator are la dispozitie 3 ani pentru a-si recupera prejudiciul.
Nu stiu daca in fisa psotului dvs era prevazut si faptul obligarii clientului la plata facturii, intrucat nu vad cum sa raspundeti dvs pentru faptul ca nu au fost achitate toate facturile de catre un client.
Plata de catre un client a unor facturi nu inseamna savarsirea de catre dumneavoastra a infractiunii de furt (din gestiune). In cel mai rau caz , in situatia in care va da in judecata pentru recuperarea acelui prejudiciu produs prin neachitarea acelor facturi, aveti posibilitatea sa introduceti in cauza adevaratul vinovat.
Cat despre drepturile salariale neachitate, adresati-va instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Despre contract pe perioada determinata steluta2608steluta steluta2608steluta buna ziua as vrea si eu cateva informatii despre o problema ;sunt angajata pe perioada determinata acum o sapt am fost suspendata pt 2 sapt pt abateri ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara dupa demisie? sim07 sim07 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Are angajatorul dreptul de a incepe o ancheta disciplinara impotriva unui salariat care si-a depus deja ... (vezi toată discuția)