avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire copii din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire copii din tara

In cazul cind sotii divorteaza si au doi copii de 15, respectiv 16 ani iar unul dintre soti doreste sa-i scoata din tara, poate sa o faca fara acordul celuilalt?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: office.carmen , utilizator 20:52, 3 Februarie 2013
Daca au exercitarea autoritatii parintesti in comun , parintele care doreste sa calatoreasca in strainatate cu minorii trebuie sa aibe si declaratia acord al celuilalt parinte pt a iesi din Tara cu minorii . Daca parintelui care calatoreste cu minorul I s a dat prin sentinta, pe VCC, minorii spre crestere si educare , sa se prezinte cu sentinta doar la frontiera si poate iesi cu ei, fara acordul celuilalt.
Nu,nu poate sa paraseasca tara cu minorii fara aprobarea celuilalt parinte decat in cazul in care i-au fost incredintati numai lui spre crestere si educare si acest lucru este mentionat in sentinta definitiva de divort.La iesirea din tara trebuie : 1.sa fie ambii parinti sau 2.sa existe imputernicirea notariala de iesire din tara pe perioada...in scopul... 3.copie dupa sentinta de divort in care sa fie mentionat ce am scris mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Ajutor ana_lucia ana_lucia buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)